Lu­mo-va­lo­fes­ti­vaa­li ai­heut­taa poik­keuk­sia lii­ken­tee­seen Oulun kes­kus­tan alueel­la – kau­pun­gin­ta­lon edusta sul­je­taan au­toil­ta

22.–24. marraskuuta Oulussa ja kaupungin lähialueilla järjestettävä Lumo-valofestivaali tuo poikkeuksia liikenteeseen keskustan alueella.

22.–24. marraskuuta Oulussa ja kaupungin lähialueilla järjestettävä Lumo-valofestivaali tuo poikkeuksia liikenteeseen keskustan alueella. Arkistokuva.
22.–24. marraskuuta Oulussa ja kaupungin lähialueilla järjestettävä Lumo-valofestivaali tuo poikkeuksia liikenteeseen keskustan alueella. Arkistokuva.
Kuva: Peura Pekka

22.–24. marraskuuta Oulussa ja kaupungin lähialueilla järjestettävä Lumo-valofestivaali tuo poikkeuksia liikenteeseen keskustan alueella. Viikonlopun aikana järjestettävän festivaalin pääpaino on tänä vuonna Hupisaarilla.

– Emme odota suuria ruuhkia, mutta autot kannattaa silti jättää keskustan ulkopuolelle tai parkkihalleihin. Näin joukkoliikennekin pääsee kulkemaan paremmin, festivaalin tuottaja Anna Lanas neuvoo.

Festivaalin rakentaminen aloitetaan jo tiistaina, jolloin esimerkiksi Kirkkokatu suljetaan kaupungintalon edustalta liikenteeltä välillä Asemakatu-Hallituskatu. Lisäksi Kirkkokatu 9:n parkkipaikka poistuu käytöstä. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa maanantaihin 25. marraskuuta saakka.

– Tänä vuonna teosten paikat ja reitit ovat merkitty aiempaa näkyvimmillä opasteilla. Omaan kännykkään voi lisäksi ladata ilmaisen Citynomadi-aplikaation, johon teokset on merkitty selkeästi, ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen sanoo.

Lumo-reitti on pituudeltaan noin neljä kilometriä. Festivaalin järjestäjät ohjeistavat kävijöitä noudattamaan varovaisuutta liikenteessä ja käyttämäänn tarvittavia heijastimia ja valaisimia.