Lu­mi­jo­ki­nen Elian Web hur­jas­sa vauh­dis­sa Ruot­sis­sa – murs­ka­si sekä oman en­nä­tyk­sen­sä että Bergså­ke­rin ra­ta­en­nä­tyk­sen

Lumijoen tähtiravuri Elian Web tekee väkevää paluuta huipulle.

Valmentaja Katja Melkko on virittänyt suojattinsa Elian Webin jälleen huippuiskuun. Ruotsin voittojuoksussa vauhti oli häikäisevää.
Valmentaja Katja Melkko on virittänyt suojattinsa Elian Webin jälleen huippuiskuun. Ruotsin voittojuoksussa vauhti oli häikäisevää.
Kuva: Suomen Hippos

Väkevää paluuta huipputasolle tekevä Elian Web otti Jorma Kontion ohjastamana ylivoimaisen voiton illalla ajetuissa Bergsåkerin V75-raveissa.

Ykkössija oli Katja Melkon tallin lippulaivalle toinen peräkkäinen ja kauden kolmas.

Voittoaika 09,9a/1640 m on 7-vuotiaan ruunan uusi ennätys ja samalla ensimmäinen 10-ajan alitus. Aika on myös Bergsåkerin uusi rataennätys.

Kontio luotti ajokkiinsa ja haki sillä 07,9-vauhtisen ensimmäisen puolikkaan jälkeen aktiivisella välispurtilla kärkipaikan. Loppukaarteessa ruuna irtosi keulasta kevyesti karkuteille ja lopetti viimeiset 500 metriä 09,1. Toiseksi kiri kaukana voittajan takana Björn Goopin Dreammoko ajalla 10,6a.

Voitostaan Elian Web tienasi 100 000 kruunua (noin 9 750 euroa) ja kasvatti tämänvuotiset tienestinsä yli 50 000 euroon. Kokonaisvoittosummaksi se on kerännyt jo noin 525 000 euroa.

Ohjastaja Jorma Kontio kertoi perjantai-illan täysosuman jälkeen, että Lumijoen tähtiravuri kilpailee seuraavan kerran Suomenmestaruusajossa Vermossa ensi viikon lauantaina.