Lumi on vuoden kaunein sormus

Vuoden kauneimmaksi sormukseksi on valittu suunnittelija Olli Lindroosin sormus Lumi.

Vuoden kaunein sormus on Olli Lindroosin suunnittelema Lumi.
Vuoden kaunein sormus on Olli Lindroosin suunnittelema Lumi.
Kuva: Haat.fi

Vuoden kauneimmaksi sormukseksi on valittu suunnittelija Olli Lindroosin sormus Lumi. Voittaja paljastettiin Helsingin Messukeskuksessa Gold Silver Watch -messuilla perjantaina.

Voitostaan ilahtunut Lindroos  kertoi Lumi-sormuksen kuvailevan lumen tarinaa.

"Idea syntyi mieleeni, kun seisoin lumisateessa. Talvisessa maisemassa oli jotain todella kaunista ja taianomaista. Jokainen lumihiutale on uniikki ja toista samanlaista ei taivaalta laskeudu”, Lindroos kuvaa.

Taitelijan mukaan sormus on suunniteltu vihki- ja kihlasormuskokonaisuudeksi.

”Lumi on kolmiosainen sormus, jonka sisin osa kuvaa sydäntä. Sydäntä ympäröi lumihiutaleen herkkyydellä muotoillut osat. Sormus kasvaa kantajansa mukana heidän tarinassaan. Sormus muuntautuu erinäköiseksi, jolloin kantajan persoona välittyy jokaisessa sormuksen kantajasta”, Lindroos kertoo.

Palkintoraati kiitteli kauniisti ja tasapainoisesti toteutettua timanttisormusta.

”Timantti on kauneimmillaan isona. Muotoilussa on pystytty yhdistämään nostalgisia ja moderneja piirteitä ilman että lopputulos on sekainen”, esiraadissa mukana ollut suunnittelija Minna Cheung kertoo. 

Voitokas sormus on esillä Helsingin Messukeskuksessa I love me -tapahtumakokonaisuudessa Järjestetään Häät -teemaosastolla.

Vuoden Kaunein Sormus on Häät-lehden ja Suomen Messujen yhteinen kilpailu. 5 000 euron palkintorahan lahjoittaa Suomen Messusäätiö.