Mielipiteet

Lukijalta

EU tarjoaa ny­ky­hal­li­tus­ta vahvempaa suojaa nol­la­tun­ti­työn­te­ki­jöil­le

Mielipiteet 29.1.2019 7:00
Miapetra Kumpula-Natri, Tarja Filatov

Suomen EU-jäsenyyden ajan Brysselin pöydissä on totuttu näkemää Suomelta esityksiä hyvinvointiyhteiskuntaan nojaavasta yhteiskuntamallista ja työntekijäystävällisemästä lainsäädännöstä. Nykyhallituksen aikana tilanne on kääntymässä päälaelleen: tämä on nähtävissä esimerkiksi perhevapaauudistuksen ja työaikalainsäädännön saralla.

Yhdeksi 2000-luvun ilmiöksi työmarkkinoilla ovat muodostuneet nollatuntisopimukset. Politiikoilta on vaadittu tähän muutosta. Hallitus vei keväällä kansalaisaloitteen vaatimana läpi lakiesityksen, jolla kehui parantavansa nollatuntityöläisten asemaa. Joitain uudistuksia toteutettiin, mutta toimet olivat auttamatta riittämättömiä.

Laissa lähdetään siitä, että vähimmäistyöaikaa ei saa sopia pienemmäksi kuin työnantajan työvoiman tarve edellyttää, mutta tämä mahdollistaa yhä edelleen sen, että vähimmäistyöaika on nolla. Työntekijän on erittäin vaikea arvioida, mikä työnantajan varsinainen työtuntien tarve ja työvoiman käytön tarve on siinä vaiheessa, kun työsopimusta tehdään.

Laissa on säädetty, että työajan vaihtelun tarvetta voidaan tarkastella kuuden kuukauden toteutuneiden tuntien perusteella. Mikäli tämän jälkeen vähimmäistyöajasta ei päästä sopimukseen, niin työnantajalla on velvollisuus esittää kirjallisesti asialliset perusteet sille, miksi työaika on sen suuruinen kuin se on. Pykälään ei sisälly tarkempia säännöksiä siitä, miten nämä neuvottelut pitää käydä ja missä vaiheessa ne pitää järjestää.

Työntekijän asemaan on tulossa kuitenkin parannusta EU:sta. Euroopan parlamentti otti viime marraskuussa tiukan kannan työolodirektiivin äänestyksessä: Euroopan parlamentti haluaa puuttua nollatuntisopimuksiin. Esitys on pitkään aikaan ensimmäinen EU:ssa eteenpäin saatu päätös työoloihin liittyen ja se on tuomassa ennennäkemättömiä parannuksia työaikalainsäädäntöön EU-tasolla.

Niin kutsutussa työolopaketissa työnantajan oikeus teettää työtä ilman taattuja työtunteja rajoitettaisiin kuuteen kuukauteen. Tämän jälkeen työtuntien vakiintumista tarkasteltaisiin puolen vuoden välein. Ensimmäisen kuuden kuukauden jälkeen työntekijälle pitäisi taata vähintään 75 prosenttia toteutuneista työtunneista seuraavaksi kuudeksi kuukaudeksi.

"Niin kutsutussa työolopaketissa työnantajan oikeus teettää työtä ilman taattuja työtunteja rajoitettaisiin kuuteen kuukauteen."

Uudistus parantaa nollatuntisopimuksella työskentelevien asemaa myös Suomessa. Toisin kuin hallituksen ajamassa laissa, uuden sopimuksen työtunnit määritetään jo toteutuneiden työtuntien perusteella, ei työnantajan itse määrittelemän työtuntien tarpeen mukaan. Työolodirektiivillä halutaan myös vahvistaa työntekijöiden oikeutta saada työsopimus kirjalliseen muotoon. Jatkossa ainakin työaika, irtisanomisaika ja oikeus sosiaaliturvaan pitää esittää kirjallisena.

Nyt on tiukasti neuvoteltava sen puolesta, että parlamentin kanta saadaan jäsenmaissa läpi! Suomen hallituksella on tässä rooli. Jos valmista ei tule tänä keväänä, pääsee Suomen uusi hallitus linjaamaan Suomen kantaa neuvottelujen loppusuoralla, heinäkuusta alkaen jopa puheenjohtajana. Tätä ennen on tietysti käytävä vaalit. Sitä odotellessa työntekijän kannalta on ilahduttavaa, että vaikka Suomessa nykyhallitus ei työntekijöitä ole suuremmin arvostanut, Euroopan valtavirta liikkuu päinvastaiseen suuntaan.

Miapetra Kumpula-Natri

europarlamentaarikko

Tarja Filatov

kansanedustaja (sd.)

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Tyttäreni, joka opiskelee, tekee nimenomaan nollatyösopimuksella työtä catering-alan yrityksessä. Ja se sopii hänelle 100 %.
On olemassa elämäntilanteita ja aloja, joilla nollatuntisopimuksille on tarve.

Mikäli EU tämänkin kategorisesti kieltää, niin joitain palvelualan pienyrittäjiä ei sen jälkeen enää ole.

EU:n olisi pikkuhiljaa aika keskittyä eurooppalaisten uudelleen yhdistämiseen ja lopettaa tämä lillukanvarsilla leikkiminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan taas eu:lta joku apinalukko.
Ei toki hyvä jos roikotetaan mutta toisille sopii nolla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämä EU:n malli toimii alalla, jossa on kausi vaihtelua, esim. laskettelukeskus???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole tosiaan arvostanut vaikka se on hommannut töitä useammalle kuin hyvin pitkään aikaan. Hohhoijaa, että oli surkea kirjoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image