Mielipiteet

Lukijalta

EU tarjoaa ny­ky­hal­li­tus­ta vahvempaa suojaa nol­la­tun­ti­työn­te­ki­jöil­le

Mielipiteet 29.1.2019 7:00
Miapetra Kumpula-Natri, Tarja Filatov

Suomen EU-jäsenyyden ajan Brysselin pöydissä on totuttu näkemää Suomelta esityksiä hyvinvointiyhteiskuntaan nojaavasta yhteiskuntamallista ja työntekijäystävällisemästä lainsäädännöstä. Nykyhallituksen aikana tilanne on kääntymässä päälaelleen: tämä on nähtävissä esimerkiksi perhevapaauudistuksen ja työaikalainsäädännön saralla.

Yhdeksi 2000-luvun ilmiöksi työmarkkinoilla ovat muodostuneet nollatuntisopimukset. Politiikoilta on vaadittu tähän muutosta. Hallitus vei keväällä kansalaisaloitteen vaatimana läpi lakiesityksen, jolla kehui parantavansa nollatuntityöläisten asemaa. Joitain uudistuksia toteutettiin, mutta toimet olivat auttamatta riittämättömiä.

Laissa lähdetään siitä, että vähimmäistyöaikaa ei saa sopia pienemmäksi kuin työnantajan työvoiman tarve edellyttää, mutta tämä mahdollistaa yhä edelleen sen, että vähimmäistyöaika on nolla. Työntekijän on erittäin vaikea arvioida, mikä työnantajan varsinainen työtuntien tarve ja työvoiman käytön tarve on siinä vaiheessa, kun työsopimusta tehdään.

Laissa on säädetty, että työajan vaihtelun tarvetta voidaan tarkastella kuuden kuukauden toteutuneiden tuntien perusteella. Mikäli tämän jälkeen vähimmäistyöajasta ei päästä sopimukseen, niin työnantajalla on velvollisuus esittää kirjallisesti asialliset perusteet sille, miksi työaika on sen suuruinen kuin se on. Pykälään ei sisälly tarkempia säännöksiä siitä, miten nämä neuvottelut pitää käydä ja missä vaiheessa ne pitää järjestää.

Työntekijän asemaan on tulossa kuitenkin parannusta EU:sta. Euroopan parlamentti otti viime marraskuussa tiukan kannan työolodirektiivin äänestyksessä: Euroopan parlamentti haluaa puuttua nollatuntisopimuksiin. Esitys on pitkään aikaan ensimmäinen EU:ssa eteenpäin saatu päätös työoloihin liittyen ja se on tuomassa ennennäkemättömiä parannuksia työaikalainsäädäntöön EU-tasolla.

Niin kutsutussa työolopaketissa työnantajan oikeus teettää työtä ilman taattuja työtunteja rajoitettaisiin kuuteen kuukauteen. Tämän jälkeen työtuntien vakiintumista tarkasteltaisiin puolen vuoden välein. Ensimmäisen kuuden kuukauden jälkeen työntekijälle pitäisi taata vähintään 75 prosenttia toteutuneista työtunneista seuraavaksi kuudeksi kuukaudeksi.

"Niin kutsutussa työolopaketissa työnantajan oikeus teettää työtä ilman taattuja työtunteja rajoitettaisiin kuuteen kuukauteen."

Uudistus parantaa nollatuntisopimuksella työskentelevien asemaa myös Suomessa. Toisin kuin hallituksen ajamassa laissa, uuden sopimuksen työtunnit määritetään jo toteutuneiden työtuntien perusteella, ei työnantajan itse määrittelemän työtuntien tarpeen mukaan. Työolodirektiivillä halutaan myös vahvistaa työntekijöiden oikeutta saada työsopimus kirjalliseen muotoon. Jatkossa ainakin työaika, irtisanomisaika ja oikeus sosiaaliturvaan pitää esittää kirjallisena.

Nyt on tiukasti neuvoteltava sen puolesta, että parlamentin kanta saadaan jäsenmaissa läpi! Suomen hallituksella on tässä rooli. Jos valmista ei tule tänä keväänä, pääsee Suomen uusi hallitus linjaamaan Suomen kantaa neuvottelujen loppusuoralla, heinäkuusta alkaen jopa puheenjohtajana. Tätä ennen on tietysti käytävä vaalit. Sitä odotellessa työntekijän kannalta on ilahduttavaa, että vaikka Suomessa nykyhallitus ei työntekijöitä ole suuremmin arvostanut, Euroopan valtavirta liikkuu päinvastaiseen suuntaan.

Miapetra Kumpula-Natri

europarlamentaarikko

Tarja Filatov

kansanedustaja (sd.)

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Tyttäreni, joka opiskelee, tekee nimenomaan nollatyösopimuksella työtä catering-alan yrityksessä. Ja se sopii hänelle 100 %.
On olemassa elämäntilanteita ja aloja, joilla nollatuntisopimuksille on tarve.

Mikäli EU tämänkin kategorisesti kieltää, niin joitain palvelualan pienyrittäjiä ei sen jälkeen enää ole.

EU:n olisi pikkuhiljaa aika keskittyä eurooppalaisten uudelleen yhdistämiseen ja lopettaa tämä lillukanvarsilla leikkiminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan taas eu:lta joku apinalukko.
Ei toki hyvä jos roikotetaan mutta toisille sopii nolla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämä EU:n malli toimii alalla, jossa on kausi vaihtelua, esim. laskettelukeskus???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole tosiaan arvostanut vaikka se on hommannut töitä useammalle kuin hyvin pitkään aikaan. Hohhoijaa, että oli surkea kirjoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image