Lukija otti kuvan huo­les­tut­ta­vas­ta ti­lan­tees­ta, kun joukko ihmisiä käveli Ou­lu­joen kirk­kaal­la jäällä – "En voi suo­si­tel­la ke­nel­le­kään jäille me­ne­mis­tä", va­roit­taa pa­lo­mes­ta­ri

Kalevan lukijan lähettämässä kuvassa näkyy, kuinka muutaman henkilön ryhmä kävelee kirkkaan jään päällä Oulujoen rannassa Rautasillan läheisyydessä.

Onkohan kovin järkevää, ihmettelee Kalevalle Oulujoen kirkkaan jään päällä kävelleistä henkilöistä kuvan lähettänyt lukija.
Onkohan kovin järkevää, ihmettelee Kalevalle Oulujoen kirkkaan jään päällä kävelleistä henkilöistä kuvan lähettänyt lukija.
Kuva: Lukija

Kalevan lukijan lähettämässä kuvassa näkyy, kuinka muutaman henkilön ryhmä kävelee kirkkaan jään päällä Oulujoen rannassa Rautasillan läheisyydessä.

– Mietin, että miten voi olla noin ajattelemattomia ihmisiä. He hakivat kiviä ja nakkelivat niitä jään päälle. Uskon, että moni muukin seurasi tilannetta, kuvan lähettänyt lukija kertoo.

Hänen mukaansa vieressä kulkevalla pyörätiellä kulki ihmisiä, mutta kukaan ei puuttunut tilanteeseen. Lukija kertoo harkinneensa asiasta ilmoittamista pelastuslaitokselle.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mikko Heikkilä kertoo, ettei pelastuslaitos ole saanut vuoden 2020 puolella toistaiseksi yhtään hälytystä jäihin pudonneista henkilöistä. Heikkilä pitää kuitenkin selvänä, että jäillä liikkuminen on tällä hetkellä vaarallista.

– Jäiden paksuutta on vaikea arvioida päällisin puolin. Teräsjäätä ei ole päässyt todennäköisesti muodostumaan lauhojen kelien takia. Jäät voivat olla heikkoja erityisesti jokialueilla, joissa on virtausta. En voi suositella kenellekään jäille menemistä, palomestari Heikkilä kommentoi.

Vuonna 2019 pelastuslaitokselle aiheutui kuusi tehtävää jäihin pudonneista henkilöistä.