Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Lordin hir­viö­ra­vin­to­la avat­tiin näyt­tä­väs­ti

Lordi´s Rocktaurant avattiin perjantai-iltana juuri niin näyttävin menoin kuin euroviisuvoittajan omistama hirviöravintola kuuluukin. Tapausta todisti tuhapäinen yleisö.

Lordi´s Rocktaurant avattiin perjantai-iltana juuri niin näyttävin menoin kuin euroviisuvoittajan omistama hirviöravintola kuuluukin. Pyroteknikan ja pommien valossa paistattelivat niin Mr Lordi, Joulupukki kuin kaupunginjohtaja Mauri Gardinkin.

Tunnelmaa nostattivat ensin Sirkus Taika-Ajan tulitaiteilijat, jotka esittivät tuhatpäiselle yleisölle komeita temppuja tulisoihduilla. Avajaisten juontajana toiminut Joulupukki ei jaksanut kiinnostaa edes pienimpiä katsojia, vaan kaikki kurkkivat parimetrisen hirviön perään.

Ravintola auki isolla paukulla

Vartin odottelun ja Lordin huutamisen jälkeen Hard Rock Hallelujah alkoi soida, ja Lordi saapui yleisöjoukon lävitse turvamiesten ympäröimänä. Joulupukin ja Mauri Gardinin kättelyn jälkeen tuore ravintoloitsija paukautti isolla pommilla ravintolansa avatuksi.

Sen kummempia puheita seremoniassa ei pidetty, vaan avajaiset jatkuivat kymmenen minuutin mittaisella nimikirjoituksien jakamisella, josta seurasi melkoinen ihmisryntäys ravintolan edustalle. Nimmareita pyydettiin paitsi paperilapuille, myös pipoihin, kaulaliinoihin ja Lordi-kirjoihin.

Rovaniemeläishirviön suosio on selvästikin kansainvälistä laatua, sillä nimikirjoitusta huudeltiin monella eri kielellä. Samaan aikaan käynnissä oli valtaisa ilotulitus, jonka päättyessä Lordikin siirtyi ravintolaansa murkinoimaan.

Lordi-paukkuja alabaarista

Perjantai-iltana Lordi´s Rocktaurantiin jonottivat kutsuvieraat, mutta jatkossa ravintola on avoinna kaikelle kansalle neljästä yökahteen. Ruokaravintola on Mr Lordin ja hänen lapsuudenystävänsä Arto Koivuharjun pitkäaikainen haave, ja lopulta sellainen saatiin avattua, vaikka euroviisuvoitto aikataulua hidastikin.

130-paikkainen hirviöravintola on rakennettu kahteen kerrokseen, katutasossa sijaitsee varsinainen ruokaravintola ja alakerrassa keskitytään kumoamaan kurkusta alas Lordin kappaleiden mukaan nimettyjä paukkuja.

Kaksikko vakuuttaa, että noutopöytäperiaatteella toimivan ravintolan ruuat ovat varsin maistuvia. "Ruuat eivät voi olla huonoja, kun kaksi yli satakiloista miestä on ne suunnitellut."

Sisustuksena rokkikamoja ja örkkejä

Ravintolan hirviömäisestä sisustuksesta vastanneet lordin lavastajat Tompa Kekäläinen ja Teemu Koivistoinen, ja kiitettävän paljon erinäköisiä örkkejä ja hirviöitä tekoikkunoista kurkisteleekin.

Ja koska Lordi ei kiertuekiireidensä vuoksi juuri ehdi ravintolaa isännöimään, seisoo vitriinissä parimetrinen Lordin kaksoisolento heti painajaishahmo Freddy Kruegerin ja Hannibal Lecterin vieressä.

Sisustuksena on Lordin keikoilta tuttua tavaraa, lisäksi lahjoituksia on saatu niin koti- kuin ulkomaisiltakin rokkibändeiltä. Seiniä korostavat muun muassa Nightwishin Tuomas Holopaisen syntetisaattori ja CMX:n bassokitara.