Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­muyöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Long Play: Mag­neet­ti­me­dia li­sän­nyt lää­ke­kiel­tei­syyt­tä - Juha Kärk­käi­nen pitää ro­kot­tei­ta hyö­dyt­tö­mi­nä

Magneettimedian kustantaja Juha Kärkkäinen sanoo, että syöpälääkkeet ja kolesterolilääkkeet ovat haitallisia eikä rokotteista ole mitään hyötyä.

Rokotusten ottaminen ja lääkkeiden syöminen ovat vähentyneet joillain alueilla Pohjois-Pohjanmaalla, kirjoittaa verkkojulkaisu Long Play.

Long Play arvioi, että asiaan ovat vaikuttaneet ilmaisjakelulehti Magneettimedian kirjoitukset rokotusten sekä syöpä- ja kolesterolilääkkeiden haitallisuudesta.

Verkkojulkaisun haastattelema lääkäri sanoo Magneettimedian olevan alueellinen häirikkö, joka on tehnyt ihmiset epävarmoiksi.

Magneettimedian kustantaja on tavarataloketju J. Kärkkäisen perustaja Juha Kärkkäinen. Lehti ilmestyy muun muassa Ylivieskassa, Oulussa, Iissä ja Lahdessa.

Juha Kärkkäinen: Rokotteista ei hyötyä

STT:n tavoittama Juha Kärkkäinen on sitä mieltä, että syöpälääkkeet ja kolesterolilääkkeet ovat haitallisia. Hänen mielestään rokotteista ei ole mitään hyötyä.

– Nämä asiat voin päätoimittajana allekirjoittaa, Kärkkäinen sanoi.

Mihin väitteenne perustuu?

– Tietämykseen, joka on kehkeytynyt matkan varrella.

Kärkkäisen mukaan lehden artikkeleita ovat kirjoittaneet professorit ja tohtorit.

– Magneettimedia julkaisee ammattilaisten kirjoituksia, jotka jostain syystä eivät ole päässeet suuren yleisön tietoisuuteen.

Valtakunnansyyttäjänvirasto tutkii

Magneettimedia on julkaissut useita valtamediasta poikkeavia kirjoituksia. Lehti on esimerkiksi vihjannut Norjan joukkosurman olevan lavastettu.

Lehden juutalaisia koskevat kirjoitukset ovat esillä valtakunnansyyttäjänvirastossa. Valtionsyyttäjä kertoo STT:lle, että pääsiäisen jälkeen päätetään, nostetaanko kirjoituksista syytettä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Juha Kärkkäinen, onko teillä jotain juutalaisia vastaan?

– Ei ole mitään vastaan.

Minkälainen käsitys teillä on juutalaisista?

– En ala tähän keskusteluun, ne eivät kuulu enää tähän asiaan.

STT oikaisee juttua 28.3.: Kyse on vain joistain alueista Pohjois-Pohjanmaalla, ei koko maakunnan alueesta.