Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Hirvikolarit : Kimmo Hyyppä törmäsi sadan ki­lo­met­rin tun­ti­vauh­dil­la hir­veen, jota hän ei nähnyt missään vai­hees­sa

Lo­mau­tus­va­roi­tus 44 työn­te­ki­jäl­le Raahen kul­ta­kai­vok­sel­la

Kaivosyhtiö Nordic Minesin osavuosikatsauksessa sanottiin, että kaivos antaa irtisanomisvaroituksen. Kaivoksen johtajan mukaan kyseessä oli käännösvirhe, eikä työntekijöitä uhkaa irtisanominen.

Kaivosyhtiö Nordic Mines antaa lomautusvaroituksen 47 työntekijälle. Heistä 44 työskentelee Suomessa ja kolme Ruotsissa.

Raahen kultakaivoksen omistavan yhtiön torstaiaamuna julkaisemassa osavuosikatsauksessa sanottiin, että kaivos antaa työntekijöilleen irtisanomisvaroituksen.

Kaivoksen johtajan Tom Södemanin mukaan se ei pidä paikkaansa, koska kyseessä oli käännösvirhe. Työntekijöitä ei siis uhkaa irtisanominen.

Osavuosikatsauksen mukaan kaivoksen liiketulos oli 69,1 miljoonaa kruunua tappiollinen. Jakson tulos verojen jälkeen oli puolestaan 72,3 miljoonaa kruunua miinuksella.

Kaivos tuotti tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla 621 kiloa kultaa. Määrä ei vastaa yhtiön tavoitetta. Nordic Minesin toimitusjohtajan Thomas Cederborgin mukaan pienempi tuotanto johtuu alhaisesta kultapitoisuudesta.

"Keskitymme nyt täysin tervehdyttämissuunnitelmaan. Tavoitteena on saada kaivos tuottamaan sekä löytää strateginen yhteiskumppani tai ostaja Laivan kaivoksen toiminnalle", Cederborg sanoi yhtiön tiedotteessa.

Kaivosyhtiö on aiemmin kertonut hakeutuvansa yrityssaneeraukseen.