Liukas keli ai­heut­ti useita lii­ken­ne­on­net­to­muuk­sia Poh­jois-Suo­mes­sa – Oulussa ko­la­roi­vat rekka ja hen­ki­löau­to, myös muualla ko­la­rei­ta ja ulos­ajo­ja

Äärimmäisen liukas keli aiheutti ongelmia liikenteessä pohjoisessa keskiviikkona.

Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.
Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Äärimmäisen liukas keli aiheutti ongelmia liikenteessä pohjoisessa keskiviikkona. Oulussa sattui ennen puoltapäivää rekan ja henkilöauton välinen onnettomuus.

Onnettomuuspaikka oli liikennetiedotteen mukaan nelostieltä pohjoisen suunnasta tulevan nousurampin ja Lentokentäntien risteyksessä.  

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että rekka oli osunut henkilöauton kylkeen pienellä nopeudella. Ensihoitohenkilöstö kävi tarkistamssa onnettomuudessa osallisina olleiden henkilöiden voinnin. Mainittavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Henkilöauto vaurioitui, ja se vietiin hinausautolla pois.

– Äärimmäisen liukas keli. Kehotan erityiseen varovaisuuteen liikenteessä. Autot eivät risteysalueilla varsinkaan stoppaa liki ollenkaan, paloesimies Pasi Inkeroinen sanoi puolenpäivän aikaan.

Pudasjärvellä sattui keskiviikkona aamulla liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena kaksi autoa.

Pelastuslaitoksen mukaan toinen ajoneuvoista oli alkanut ohittaa toista. Ohittava auto oli alkanut heittelehtiä ja oli osunut ohitettavaan autoon. 

Puolenpäivän tiemissa raskas ajoneuvo jäi jumiin Oulussa. Ajoneuvo oli jumissa Iskon rampissa. Tie saatiin auki hieman kello 13 jälkeen.

Puolenpäivän jälkeen sattui sekä Sievissä että Ylivieskassa henkilöauton ulosajo. Kummassakaan tapauksessa ei pelastuslaitoksen mukaan tullut henkilövahinkoja. 

Ylivieskassa sattui noin kello 19.30 liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto kolaroi hirven ja pakettiauton kanssa. Tapahtumapaikalla näkyvyys oli kuitenkin hyvä, eikä onnettomuus Jokilaaksojen pelastuslaitoksen arvion mukaan johtunut keliolosuhteista

Rovaniemellä sattui kolme ulosajoa ja kaksi risteyskolaria keskiviikon aikana.

Päivystävän palomestarin Pekka Siivolan mukaan kyse on ollut pienistä peräänajoista ja risteyskolareista, joista ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Ulosajoista kaksi oli sattunut Nelostiellä Rovaniemeltä Sodankylään päin Ylinampan ja Tiaisen välillä. Autoilla oli ollut välimatkaa toisistaan vain parisataa metriä.

Lapin pelastuslaitokselta kerrottiin kello 21 aikaan, että kello 16 jälkeen ei ole enää sattunut säähän liittyviä liikenneonnettomuuksia.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrottiin samoihin aikoihin, että myös Oulun seudulla ollaan säästytty liikenneonnettomuuksilta illan osalta. 

Tieliikennekeskus varoitti aamupäivällä huonosta ajokelistä muun muassa Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. 

Erittäin huonosta ajokelistä varoitettiin Lapissa Simon, Kemin, Keminmaan, Tornion, Ylitornion ja Tervolan kunnissa lumipyryn vuoksi.

Juttua päivitetty kello 21.39: lisätty tietoja kolareista Pohjois-Suomessa.