Li­sens­si tulossa ja Jonke mat­kal­la

Seura saa liigalisenssinsä, AC Oulu Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Piispanen vakuuttaa. Piispanen myöntää, että seuran lisenssihakemuksissa on ollut puutteita, mutta lisäselvitykset lähtevät Palloliittoon muutaman päivän sisällä.

Urheilutoimenjohtaja Mika Nurmelan mielestä AC Oulun kanssa jatkosopimuksen tehnyt Frank Jonke on saavuttanut Oulussa jo kulttipelaajan maineen.
Urheilutoimenjohtaja Mika Nurmelan mielestä AC Oulun kanssa jatkosopimuksen tehnyt Frank Jonke on saavuttanut Oulussa jo kulttipelaajan maineen.
Kuva: Pekka Ala-aho

Seura saa liigalisenssinsä, AC Oulu Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Piispanen vakuuttaa.

Piispanen myöntää, että seuran lisenssihakemuksissa on ollut puutteita, mutta lisäselvitykset lähtevät Palloliittoon muutaman päivän sisällä.

Palloliitto vaatii muun muassa todistuksen kaupungin kanssa tehdystä sopimuksesta seuran ympärivuotisista harjoitteluolosuhteista. Lisäksi AC Oulu toimittaa dokumentin osakeyhtiön yhtiöjärjestyksestä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta lisäselvityksessä on Palloliiton vaatimus AC Oulun viimeisten kuukausien myynnistä.

"Marras- ja tammikuun välinen myyntituloksemme on yli 240?000 euroa. Toimitamme Palloliiton pyynnöstä heille pankin kirjalliset tiliotteet", Piispanen kertoo.

Toimitusjohtajan mukaan seura tavoittelee yhteistyösopimuksia 600?000--700?000 euron edestä. Kauden kokonaisbudjetti on hieman yli 900?000 euroa.

"Siihen ei ole laskettu mukaan oheistoimintaa (esimerkiksi matkailumessut). Tavoitteenamme on ottaa lähes 300?000 euron takamatka kiinni ja päästä syksyllä nollatulokseen."

AC Oulun kauden 2011 liigajoukkue sai yhden tärkeän palasen kohdilleen torstaina, kun seura solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden parhaan maalintekijänsä Frank Jonken kanssa.

Kanadalaishyökkääjä saapuu Suomeen tiistaina.

"Frankin tavoite on vielä pelata muualla kuin Suomessa. Siksi annoimme hänelle aikaa päätöksen tekemiseen", urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela mainitsee.

Lisäksi AC Oulu on solminut kolmen vuoden sopimuksen maalivahtilupaus Juhani Pennasen kanssa. OsPa:n kasvatti puki viime viikolla alle 18-vuotiaiden maajoukkuepaidan ylleen kolmessa ottelussa.

Pennanen on lähtökohtaisesti kakkosmaalivahti. Markus Koljander on parhaillaan seuran testattavana ja amerikkalaisvahti Jeremy Vuolo saapuu kokeille tammikuun 25. päivänä. "Muitakin on kiikarissa", Nurmela paljastaa.