Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Lippo Pesis on jät­tä­nyt kent­tä­vuok­rat mak­sa­mat­ta – "Seura on mak­sa­nut vain yhden pienen laskun"

Miesten Superpesiksestä tippuvan Oulun Lippo Pesiksen talousongelmat eivät ole hellittäneet kesän aikana.

Lippo Pesis haki keväällä velkasaneeraukseen.
Lippo Pesis haki keväällä velkasaneeraukseen.
Kuva: Tiina Wallin

Miesten Superpesiksestä tippuvan Oulun Lippo Pesiksen talousongelmat eivät ole hellittäneet kesän aikana. Seura ei ole maksanut kauden aikana syntyneitä kenttävuokriaan Oulun kaupungille.

– Kesän aikana syntyneistä laskuista suurin osa on hoitamatta. Seura on maksanut vain yhden pienen laskun, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo.

Maksamattomista tilavuokrista huolimatta kaupunki ei aio estää Lipon pelaamista kotikentällään kahdessa jäljellä olevassa ottelussa. Torstaina Lipolla on Raksilassa vastassa Kankaanpää ja ensi tiistaina Hamina.

Tammikuussa Lippo menetti kaikki sille varatut harjoitteluvuorot Ouluhallista, koska seura ei pysynyt sille laaditussa maksusuunnitelmassa vanhojen rästien osalta. Mikäli Lippo ei hoida velvoitteitaan, sillä ei ole asiaa Ouluhalliin myöskään ensi talvena.

Lippo Pesis haki keväällä velkasaneeraukseen, minkä ansiosta kaupunki päästi seuran pelaamaan kuluvan kauden ottelunsa Raksilan pesäpallostadionille.

Lopullinen päätös mahdollisesta saneerausohjelmaan pääsemisestä saadaan syksyllä. Hakemuspäivän jälkeen syntyneet uudet velat asettavat kuitenkin kysymysmerkkejä saneerauspäätöksen ylle.