Lippo Pe­sik­sen pu­heen­joh­ta­ja va­kuut­taa – "Rästit ja sank­tio­mak­su hoi­de­taan, Lippo pelaa kesällä Su­per­pe­sis­tä"

Lippo Pesiksen puheenjohtaja Kari Helanen suhtautuu rauhallisesti Pesäpalloliiton torstaiseen ukaasiin, jossa määriteltiin ehtoja seuran pääsarjataipaleen jatkumiselle.

Lippo Pesiksen puheenjohtaja Kari Helanen vakuuttaa, että seura pelaa ensi kesänä Superpesistä suunnitelman mukaisesti.
Lippo Pesiksen puheenjohtaja Kari Helanen vakuuttaa, että seura pelaa ensi kesänä Superpesistä suunnitelman mukaisesti.
Kuva: Tiina Wallin

Lippo Pesiksen puheenjohtaja Kari Helanen suhtautuu rauhallisesti Pesäpalloliiton torstaiseen ukaasiin, jossa määriteltiin ehtoja seuran pääsarjataipaleen jatkumiselle. Akuutein vaatimus oli kallispalkkaimpien pelaajien vakuutusmaksurästien suorittaminen vuoden loppuun mennessä.

Kaleva uutisoi maksurästeistä marraskuussa.

– Tämä summa on noin 3 700 euroa ja hoidamme sen liiton edellyttämällä tavalla, Helanen vakuuttaa Kalevalle.

Lisäksi Pesäpalloliitto karhuaa Lippo Pesikseltä vakuutusmaksurästejä vastaavan summan kurinpitosanktiona tammikuun loppuun mennessä.

– Hoidamme myös sen maksun. Ymmärrämme tilanteen, ei tässä mitään väärää ole. Olemme tehneet virheitä. On oikein muita seuroja kohtaan, että meille määrätään nyt sanktio. Meidän on tehtävä niin kuin liitto määrää, Helanen muotoilee.

Lisenssipäätös kevättalvella

Lippo Pesiksen muu taloustilanne ja sen mahdolliset vaikutukset pääsarjalisenssiin käsitellään Pesäpalloliiton ilmoituksen mukaan viimeistään maalis–huhtikuun vaihteessa.

– Pystymme silloin näyttämään, että olemme menossa parempaan suuntaan. Lippo Pesis tulee pelaamaan ensi kaudella Superpesistä suunnitelman mukaan, Helanen painottaa.

Oma lukunsa vyyhdessä on Lippo Pesikselle vaatimuksia asettavan Pesäpalloliiton toiminta.

Kattojärjestöllä on velvollisuus valvoa, että pelaajien lakisääteinen vakuutusturva on oikeasti kunnossa. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi myönsi aiemmin syksyllä Kalevalle, että Lippo Pesiksen tapauksessa liiton valvonta on viime keväänä pettänyt.