Linnea Stara va­lit­tiin Teat­te­rin tie­do­tus­kes­kuk­sen joh­ta­jak­si

FM Linnea Stara Helsingistä on valittu Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) johtajaksi. Hän aloittaa työssä 1. syyskuuta.

Teatteritieteen maisteri Linnea Stara Helsingistä seuraa Hanna Helavuorta TINFOn johtajana.
Teatteritieteen maisteri Linnea Stara Helsingistä seuraa Hanna Helavuorta TINFOn johtajana.
Kuva: Linda Sundberg

Linnea Stara Helsingistä on valittu Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) johtajaksi. Hän aloittaa työssä 1. syyskuuta.

TINFO on teatterin ja esitystaiteen asiantuntijaorganisaatio, joka vastaa alan tilastoinnista. Lisäksi tiedotuskeskus toimii kansainvälisen liikkuvuuden mentorina ja yhteistyökumppanina.

– TINFOn tuottamat tilastot kertovat teatterin tilanteesta, trendeistä ja yleisön suhteesta teatteriin kansallisella tasolla, Stara sanoo.

Linnea Stara työskentelee tällä hetkellä suomenruotsalaista näytelmäkirjallisuutta edistävän Labbetin toisena toiminnanjohtajana. Vuosina 2013–2018 hän toimi Svenska Teaternin dramaturgina. Stara on toimittanut näytelmäantologioita sekä kirjoittanut selvityksen suomenruotsalaisesta teatterikentästä.

Staralla on maisterintutkinto Helsingin yliopiston teatteritieteestä. Lisäksi hän on opiskellut teatteria ja draamaa Chicagossa.

TINFOn nykyinen johtaja Hanna Helavuori siirtyy kirjoitustöiden ja opetuksen pariin. Helavuori on johtanut TINFOa elokuusta 2010.