Lukijalta
Mielipide

Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi

Meitä allasvesiliikkujia on tässä kaupungissa huomattavasti enemmän kuin kolmeen halliin mahtuu. Olemme jo vuosia eläneet tilanteessa, että tarvitsemme pikaisesti uuden uimahallin.

Raksilassa on maailman paras uimahalli. Kiitokset sen viisaille suunnittelijoille ja tekijöille sekä huippuhyvälle henkilökunnalle! Lisäksi meillä oululaisilla on kaksi erittäin hyvää pienempää hallia.

Ongelmana on jo pitkään ollut, että allaskapasiteetti ei riitä. Meitä allasvesiliikkujia on tässä kaupungissa huomattavasti enemmän kuin kolmeen halliin mahtuu. Olemme jo vuosia eläneet tilanteessa, että tarvitsemme pikaisesti uuden uimahallin.

On vaikea kuvitella tai perustella, mikä julkinen investointi olisi uimahallia parempi. Meitä hallin käyttäjiä on moneen rotuun ja heimoon kuuluvia: kilpauimarit, kuntouimarit, melojat, monitoimialtaan rentoutujat, sukeltajat, taitouimarit, uimahyppääjät, uppopalloilijat, vesijumppaajat, vesijuoksijat, vesikävelijät, vesipalloilijat.

Meitä on kaikenikäisiä, hallia käyttävät niin vauvat kuin vaarit ja kaikki siltä väliltä.

"Harvoissa julkisissa laitoksissa näkee niin paljon iloisia ja tyytyväisiä ihmisiä kuin juuri uimahallissa!"

Uimahallilla on lähes mittaamaton merkitys kaupunkilaisten fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämisessä. Harvoissa julkisissa laitoksissa näkee niin paljon iloisia ja tyytyväisiä ihmisiä kuin juuri uimahallissa!

Hymy tosin saattaa hyytyä niissä tilanteissa, kun on niin tungosta, ettei löydä itselleen sopivaa rakoa altaassa. Minullekin on kassalla usein myyty altaaseen vain seisomapaikka ja vielä syvään päähän!

Silloin kun pitää säästää, ei tule tuijottaa vain niitä euroja, joita investoinnit vaativat. On katsottava laajempaa kokonaisuutta. Uimahalli edistää terveyttä ja vähentää syrjäytymistä. Liikuntapaikkoihin sijoittaminen on investointia hyvinvointiin, terveyteen ja tulevaisuuteen.

Kaupungin päättäjien tiedossa on, että Raksila alkaa olla vanhus, joka lähestyy joko elinkaarensa loppua tai vaatii täydellistä peruskorjausta.

Toivon, että kukaan kaupungin poliittisista tai virkamiespäättäjistä ei halua ottaa vastuulleen riskiä, että Oulu olisi lähivuosina kahden pienen uimahallin varassa. Se olisi katastrofi.

Linnanmaan uimahallin rakentamista ei tule lykätä, vaan nopeuttaa!

Veijo Koivula

kuntouimari, tietokirjailija

Oulu

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.