Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Li­min­kaan avataan hä­tä­ma­joi­tus­yk­sik­kö tur­va­pai­kan­ha­ki­joil­le

Limingan kunnan keskustaan avataan hätämajoitusyksikkö.

Limingan kunnanvaltuuston kokouksessa hätämajoitusyksikön perustaminen ei herättänyt suuria tunteita. Asiasta pyydettiin vain kaksi puheenvuoroa.
Limingan kunnanvaltuuston kokouksessa hätämajoitusyksikön perustaminen ei herättänyt suuria tunteita. Asiasta pyydettiin vain kaksi puheenvuoroa.
Kuva: Pekka Peura

Limingan kunnan keskustaan avataan hätämajoitusyksikkö. Asiasta päätettiin kunnanvaltuuston ylimääräisessä kokouksessa maanantai-iltana.

Limingassa järjestetään keskustelu- ja informaatiotilaisuus hätämajoituksen järjestämisestä keskiviikkona 23. syyskuuta kello 18 Hannu Krankan koulun ruokasalissa.

Paikalla ovat SPR:n, poliisin ja vastaanottokeskuksen edustajat kertomassa härtämajoitusyksikön toiminnasta ja vastaamassa kysymyksiin.

Kunnanvaltuuston päätös avata hätämajoitusyksikkö oli lähes yksimielinen, mutta perussuomalaisten valtuutetut Kalervo Kotajärvi, Masi Eberhard ja Asko Laukkanen jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Hätämajoitusyksikkö tulee kunnan keskustassa olevaan liiketilaan, jonne mahtuu noin 150 turvapaikanhakijaa. SPR on todennut tilat soveltuvaksi hätämajoituskäyttöön.
Vuokrasopimus on määräaikainen ja se päättyy vuoden 2016 toukokuun lopussa.

Kokouksenaikana perussuomalaiset yritti vedota muun muassa siihen, että asiaa on alunperin käsitelty väärin aiemmissa kokouksissa.

Puheenvuorossaan he kertoivat tekevänsä 14.9. pidetystä kunnanhallituksen kokouksesta valituksen hallinto-oikeuteen. Kokouksen jälkeen mieli muuttui.

– Päätimme, ettemme sittenkään valita tästä asiasta eteenpäin päin, Asko Laukkanen sanoi.

Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala kertoi valtuutetuille, että hätämajoitusyksikkö työllistää 9–13 työntekijää. Lisäksi turvapaikanhakijat tuovat mukanaan lisää ostovoimaa. Ostovoiman suuruuden arvioitiin olevan 45 000 euroa.