Nokia: Täl­lai­nen on yhtiön yli 60-vuo­ti­nen his­to­ria Oulussa

koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Li­min­gan­tul­lin yliajoa tut­ki­taan tapon yri­tyk­se­nä

Oulun poliisilla on tiedossa rikosnimikkeet, jotka liittyvät Limingantullin ja Kaijonharjun väkivallantekoihin keskiviikkona ja torstaina.

-
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun poliisilla on tiedossa rikosnimikkeet, jotka liittyvät Limingantullin ja Kaijonharjun väkivallantekoihin keskiviikkona ja torstaina.

Limingantullin joukkotappelun suhteen vakavin epäily liittyy autolla tehtyyn yliajoon, jota poliisi tutkii tapon yrityksenä. Pesäpallomailalla lyönyttä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Ammuskeluun liittyen rikosnimikkeet ovat törkeä ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Kaijonharjun pizzeria Baabelin puukotusta tutkitaan puolestaan törkeänä pahoinpitelynä.

­– Ainakin tässä vaiheessa näyttää siltä, että rikosnimike olisi törkeä pahoinpitely, mutta toki tutkinta on kesken, Oulun poliisin rikoskomisario Petri Savela kertoo.

Kaijonharjussa kolme miestä tappeli ravintolan henkilökunnan tiloissa. Kaksi heistä oli pizzeriaan muualta saapuneita ja toinen heistä sai iskun teräaseesta. Pizzeriaan tulleita henkilöitä epäillään pahoinpitelyistä.

– Kaijonharjun tapauksessa toinen näistä pizzeriaan saapuneista henkilöistä on vielä karkuteillä, mutta uskomme tietävämme hänen henkilöllisyytensä, Savela toteaa.

Sekä Limingantullin että Kaijonharjun väkivallanteot liittyvät laajempaan niin sanottuun pizzeriamafiavyyhtiin ja siihen liittyvään välienselvittelyyn. Koston kierre on jatkunut vuosia, mutta leimahtanut vakavammaksi väkivallaksi viime päivinä.

– Näitä Kaijonharjun ja Limingantullin tapauksia tutkitaan yksittäisinä tapauksina, mutta poliisilla on tietysti tiedossa, että nämä liittyvät toisiinsa ja se vaikuttaa toimiimme.