Li­min­gan työl­li­syys­ti­lan­ne pa­ran­tu­nut – kun­nas­sa 5,1 pro­sent­tia työt­tö­miä, koko Poh­jois-Poh­jan­maal­la 9,4 pro­sent­tia

Kunnan työttömyysaste oli toukokuussa mitattuna enää 5,1 prosenttia, mikä on Pohjois-Pohjanmaan toiseksi paras lukema.

Limingassa oli toukokuun lopussa 5,1 prosenttia työttömiä.
Limingassa oli toukokuun lopussa 5,1 prosenttia työttömiä.
Kuva: Satumaari Ventelä/KL

Limingan kunnan työllisyyslukemat parantuvat entisestään. Kunnan työttömyysaste oli toukokuussa mitattuna enää 5,1 prosenttia, mikä on Pohjois-Pohjanmaan toiseksi paras lukema. Kunnassa on työttömiä 221 ihmistä.

Limingan kunta kertoo tähtäävänsä alle 25-vuotiaiden täystyöllisyyteen ja Pohjois-Suomen alhaisimpaan työttömyyteen. Työllistymistä on Limingan kunnan mukaan pyritty auttamaan myös yksilötasolla esimerkiksi sosiaali- ja työllisyyspalvelujen ja Työttömien HUB -hankkeen kautta tarjotulla henkilökohtaisella neuvonnalla.

Pohjois-Pohjanmaan alhaisimmat työttömyysasteet olivat Reisjärvellä (4,6 %), Limingassa (5,1 %), Kalajoella ja Pyhäjoella (5,7 %) sekä Merijärvellä (5,8 %). 

Ely-keskuksen mukaan työttömien osuus työvoimasta (työttömyysaste) oli toukokuun lopussa koko Pohjois-Pohjanmaalla oli 9,4 %, mikä on 0,6 prosenttiyksikköä alempi kuin vuosi sitten. Työttömien määrä oli vuodessa vähentynyt kaikissa alueen kunnissa paitsi Alavieskassa ja Pyhännällä.