Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Lie­te­lan­nas­ta voi saada polt­toai­net­ta, lan­noi­tet­ta tai kui­vi­ket­ta – kem­pe­le­läi­nen Petteri Heik­ki­nen haa­vei­lee tank­kaa­van­sa pian tilan omaa bio­kaa­sua autoon ja trak­to­riin

Heikkisen tilalla Kempeleessä on testattu jo pari vuotta lietelannan kierrättämistä. Navetassa märehtii 50 lypsävää ja toinen mokoma nuorta karjaa.

Oululaisyritys on kehittänyt biotuotelaitoksen, jossa syntyy neljää hyödykettä. Vaikka ympäristökuorma pienenee, luvitus on hankalaa.

Heikkisen tilalla Kempeleessä on testattu jo pari vuotta lietelannan kierrättämistä. Navetassa märehtii 50 lypsävää ja toinen mokoma nuorta karjaa. Päivän tuotoksista osa pumppautuu navetan takana seisovaan 5 000 litran koelaitokseen, missä lanta mädättyy biokaasuksi.

Vielä ei kaasua voi hyödyntää. Nuori isäntä Petteri Heikkinen haaveilee kuitenkin tankkaavansa jo pian tilan omaa biokaasua autoonsa sekä kahteen traktoriin. Lämmittääkin voisi.

Viljelijä ennakoi isoa muutosta.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.