Lewis Ha­mil­ton säästyi läh­tö­ran­gais­tuk­sel­ta

Spielberg/Helsinki

Itävallan gp:n kisatuomarit tutkivat Mercedeksen kuusinkertaisen F1-mestarin Lewis Hamiltonin mahdolliset sääntörikkomukset, mutta ei langettanut lähtörangaistusta brittikuskille. Asiasta kertoi Motorsport-sivusto.

Tuomaristo tutki aika-ajossa toiseksi yltäneen Hamiltonin kohdalla kahta sääntörikettä aika-ajon kolmannessa osuudessa. Ensimmäisen rikkeen mukaan Hamilton ei hidastanut vauhtiaan keltaisten lippujen aikana, kun britin suomalaistallikaveri ja paalupaikan ottanut Valtteri Bottas ajautui ulos radalta aika-ajon loppuhetkillä. Hamilton kellotti kyseisellä kierroksella aika-ajon nopeimman aikansa häviten Bottakselle vain 0,012 sekuntia.

Hamilton kertoi aika-ajon jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ettei nähnyt keltaisia lippuja radalla.

Tuomaristo tutki Hamiltonin kohdalla myös radan kymmenenteen mutkaan liittyviä sääntöjä ja katsoi britin rikkoneen niitä aikaisemmalla kierroksellaan. Kierrosaika hylättiin, mutta sunnuntain kilpailun lähtöruudukko pysyy samana, koska kyseessä oli Hamiltonin hitaampi kierrosaika

Hamilton starttaa sunnuntain kisaan toisesta ruudusta, Red Bullin Max Verstappen kolmannesta ja McLaren-kuski Lando Norris neljännestä ruudusta.