Lewis Ha­mil­ton jälleen kerran var­ma­ot­tei­seen voit­toon – Vers­tap­pen päi­hit­ti Bot­tak­sen, jolla oli "han­ka­la päivä"

Kimi Räikkösen kisa tyssäsi alkuunsa.

Mercedeksen Lewis Hamilton otti kauden toisen ja uransa 97. voiton formula ykkösissä, kun kauden kolmas osakilpailu ajettiin Portugalissa.

Red Bullin Max Verstappen oli toinen ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta. Alfa Romeon Kimi Räikkönen keskeytti avauskierroksella.

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas varikolla ennen Portugalin kisaa. Paalulta lähtenyt Bottas taipui lopulta kolmossijalle.
Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas varikolla ennen Portugalin kisaa. Paalulta lähtenyt Bottas taipui lopulta kolmossijalle.
Kuva: Gabriel Bouys / POOL

Paalulta lähtenyt Bottas menetti kärkisijansa Hamiltonille. Kakkossija ja samalla Mercedeksen kaksoisvoitto kariutui Verstappenin ohitettua varikkopysähdysten yhteydessä suomalaisen.

Verstappen ei enää paikastaan luopunut, ja kärjessä Hamilton jyräsi jälleen kerran varmalla ajamisella voittoon.

– Kova kisa niin fyysisesti kuin henkisesti. En saanut yhtä hyvää starttia kuin Valtteri ja menetin sijan (turva-auton jälkeisessä) uusintalähdössä, se ei ollut hyvä juttu. Sen jälkeen piti hakea uudelleen otetta niin hyvin kuin vaan pystyisi. Ja Valtterin ohittamisessa (20. kierroksella) minun oli tehtävä ratkaisu ennen kuin renkaat olisivat täysin loppu, ja sain juuri ja juuri ohitettua hänet. Äärirajoilla mentiin, hieno kisa, Hamilton totesi ratahaastattelussa.

Portugalin GP oli suomalaisille pettymys – näin F1-kauden kolmas kisa päättyi
Video: MTV

Bottas on ajanut urallaan viisi voittoa paalulta, ja kuudes oli tietenkin toiveissa edelliskisan päätyttyä pisteittä Imolassa. Toivottua onnistumista kuitenkaan ei tullut, ja syyt siihen jäävät selvitettäviksi.

– Hankala päivä. Vauhtia uupui (ennen varikkopysähdystä), en osaa sanoa miksi ja sitä pitää selvittää. Sen jälkeen vauhti oli ihan hyvää, mutta sitten oli ongelmia sensorin tai jonkin kanssa enkä oikein pystynyt haastamaan Maxia. Mutta muuten, ihan hyvät pisteet tuli, Bottas kertoi ensireaktionaan.

Lewis Hamilton ohittaa Valtteri Bottaksen Portugalin kisan kärkitaistelussa
Video: MTV

Hamilton MM-kärjessä, Bottas neljäntenä

Hamilton johtaa MM-sarjaa kahdeksalla pisteellä Verstappeniin (69–61). Tänään viidenneksi Red Bullin Sergio Perezin jälkeen ajanut McLarenin Lando Norris on pisteissä kolmantena (37 pistettä) ja Bottas neljäntenä. Bottas sai tänään yhden lisäpisteen kisan nopeimmasta kierroksesta ja hänellä on 32 pistettä.

Räikkönen osui avauskierroksen lopulla tallitoverinsa Antonio Giovinazzin ajokkiin, ja kontaktin myötä Räikkösen auton etusiipi irtosi. Räikkönen päätyi radan viereiselle hietikolle, ja kisa oli siinä. Keskeytys oli Räikköselle ensimmäinen sitten viime kauden avauskisan Itävallassa.

F1-kausi jatkuu ensi sunnuntaina Espanjan g:llä. Toukokuussa ajetaan vielä klassikkokisa Monacon gp kuun 23. päivänä.

2.5. kello 19.39: Täydennetty kauttaaltaan, lisätty video.