Les­ki­nen toi Kärpät maalin päähän, mutta HIFK ta­soit­ti ot­te­lu­voi­tot – Jussi Jo­ki­nen: "Tosi pie­nes­tä se oli kiinni"

Kotijoukkue IFK oli maalin verran parempi ja kuittasi voiton numeroin 3–2. Ottelusarjassa voitot ovat nyt tasan 1–1.

Video: Telia

HIFK ja Kärpät iskivät yhteen jääkiekkoliigan toisessa välieräottelussa Helsingissä. Kotijoukkue IFK oli maalin verran parempi ja kuittasi voiton numeroin 3–2. Ottelusarjassa voitot ovat nyt tasan 1–1. Finaalipeleihin pääsee neljällä voitolla.

Oululaiset saivat unelma-alun otteluun, kun Michal Kristof vei Kärpät johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Syöttöpisteet osumaan merkittiin Lasse Kukkoselle ja Mikko Niemelälle

Osuma syntyi, kun Kukkonen heitti pian aloitusvoiton jälkeen kiekon kohti maalia. Lätkä otti kimmokkeen Kristofista ja painui verkon perukoille.

HIFK:n Juho Keränen iski ottelun tasoihin ajassa 15.05. Ville Varakas ja Lennart Petrell saivat syöttöpisteet. 

Enempää maaleja ei avauserässä nähty, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin tasanumeroissa.

Toisessa erässä HIFK:n puolustaja Teemu Eronen vei joukkueensa 2–1-johtoon ylivoimamaalilla, jonka syöttivät Ryan O'Connor ja Joonas Rask.

Erä ei ollut vanhentunut vielä seitsemää minuttia, kun kotijoukkue osui jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä toimi Erik Thorell. Syöttäjinä maalissa olivat Eronen ja tammikuussa Kärpistä IFK:n riveihin siirtynyt Jasse Ikonen.

Kun maali-iloittelu jäi näihin kahteen osumaan, toiselle erätauolle poistuttiin kotijoukkueen 3–1-johdossa.

Kärpät kavensi tilanteeksi 3-2 ottelun päätöserän viime minuuteilla.
Video: Telia

Kärppien Ville Leskinen kavensi tilanteeksi 3–2 päätöserässä ajassa 57.38. Syötöt osumaan merkittiin Jani Hakanpäälle ja Jussi Jokiselle. Kärpät pelasi ilman maalivahtia, kun maali syntyi.

Vierasjoukkue kehitti HIFK-fanien kauhuksi hurjan viimeisten minuuttien kirin. Sen aikana kotijoukkue säästyi takaiskulta kuin ihmeen kaupalla. HIFK:n voiton takuumies oli maalivahti Atte Engren, joka piti tulituksessa pintansa. Leskisen 3–2-kavennus oli Kärpille laiha lohtu.

Onneaan pääsi kokeilemaan myös Kärppien tähti Jussi Jokinen, jonka ohjaus pysähtyi Engrenin suojuksiin. Samalta paikalta Jokinen on iskenyt uransa aikana kymmeniä maaleja.

– Meillä oli siinä hyviä, etukäteen sovittuja pelejä. Tosi pienestä se oli kiinni, Jokinen manasi.

Välieräkaravaani siirtyy yön aikana yli 600 kilometriä Helsingistä pohjoiseen. Joukkueet pelaavat kolmannen ottelun neljän päivän sisään, kun kiekko tippuu lauantaina Raksilassa jäähän kello 17.

Pelillisten seikkojen lisäksi keskiöön nousee jaksaminen.

– Sen vuoksi tässä on poljettu Floridassa kuntopyörää, että putki kulkee, Jokinen hymähti.

Lämpöiseksi äityneessä ottelussa jaettiin useita jäähyjä väkivaltaisuudesta. Kärppien Jokinen toisessa erässä 2+10 minuuttia laitataklauksesta. Oskar Osalalle tuomittiin kolmannessa erässä samanlainen rangaistus, syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus.

HIFK:lle vihellettiin ottelussa yhteensä 16 minuuttia ja Kärpille 36 minuuttia jäähyjä.

Oskar Osala sai 2+10 minuutin jäähyn kolmannessa erässä.
Video: Telia