Les­ki­nen pääsi pis­teil­le heti voit­toi­sas­sa HIFK-de­byy­tis­sään – Rak­si­lan yleisön luo­pio­huu­te­lu ei jäänyt ex-kär­päl­tä huo­maa­mat­ta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ym­mär­rän yleisön reak­tion”

Kärpät ja HIFK tarjoilivat oululaisyleisölle yhden tämän kauden tapahtumarikkaimmista ja tunteita herättävimmistä ottelutapahtumista.

Ville Leskinen ei hätkähtänyt yleisön reaktiota. Ville Leskinen kantoi Kärpissä pelatessaan kultakypärää. Se ei paljon yleisön reaktioita lieventänyt. Arkistokuva.
Ville Leskinen ei hätkähtänyt yleisön reaktiota.
Ville Leskinen ei hätkähtänyt yleisön reaktiota.
Kuva: Jukka Leinonen

Kärpät ja HIFK tarjoilivat oululaisyleisölle yhden tämän kauden tapahtumarikkaimmista ja tunteita herättävimmistä ottelutapahtumista. Lähes loppuunmyydyn Raksilan iltaan kuuluivat muun muassa Ville Leskisen paluu vieraspaidassa vanhaan kotihalliinsa, yksi ulosajo ja HIFK:n kauden kolmas voitto Kärpistä. Tällä kertaa se tuli maalein 1-4. 

Alkutahdit lyötiin jo ennen kuin kiekko oli edes pudonnut jäähän. HIFK:n valinnut Leskinen sai niskaansa vihellyskonsertin jo, kun avauskentällisiä kuulutettiin jäälle. Yleisö vihelsi Leskiselle pelin aikanakin, kun jääliläinen oli kiinni kiekossa. 

Ensimmäisen minuutin ajan faninurkkaus lauloi Leskiselle pilkkalaulua, jonka lyhyet ja ytimekkäät sanat kuuluivat: ”Olet luopio, Ville Leskinen”. Raksilassa kävi selväksi, ettei iso osa yleisöstä sulattanut Leskisen valintaa. 

– Kuulin kyllä sen. Eihän se hyvältä tuntunut, mutta ymmärrän yleisön reaktion, Leskinen sanoi pelin jälkeen. 

Perhe oli vain osittain seuraamassa Leskisen debyyttipeliä HIFK-paidassa. Pelaajan vanhemmat olivat valinneet mökkeilyn, mutta pikkuveli löytyi Raksilan lehtereiltä. 

– Toivottavasti ei ollut HIFK:n paita päällä, Leskinen hymähti. 

Ville Leskinen kantoi Kärpissä pelatessaan kultakypärää. Se ei paljon yleisön reaktioita lieventänyt. Arkistokuva.
Ville Leskinen kantoi Kärpissä pelatessaan kultakypärää. Se ei paljon yleisön reaktioita lieventänyt. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Tämän kauden ensimmäisessä liigapelissään Leskinen oli totutun näyttävä. Joukkoon mahtui muun muassa läpiajo, illan nopein spurtti ja syöttöpiste HIFK:n kolmanteen maaliin. 

– Vaikea peli niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen ollut yli kuukauden pois jäältä, eikä joukkueharjoituksia ollut vielä alla ollenkaan, Leskinen summasi illan. 

Pyörälä tuorein potilas sairastuvalle

HIFK nappasi jo kauden kolmannen voittonsa Kärpistä. Neljästä pelistä oululaiset ovat voittaneet vain yhden, joten helsinkiläisistä on muodostunut Kärpille jo pieni peikko. 

Lauantaina HIFK kuritti Kärppiä erityisesti ylivoimalla. Sekä avausmaali että voittomaali syntyivät miesylivoimalla. Kärppien alivoima on ollut koko kauden rautaista, mutta tänään siitä puuttui useampia tärkeitä palasia. 

– Vastustajan ylivoima oli meille tänään myrkkyä. Tasakentällisin peli oli tasainen, kärppäluotsi Mikko Manner näki. 

Kärpät koki takaisku heti ensimmäisessä vaihdossa, kun ykkösketjun tärkeä lenkki Mika Pyörälä loukkaantui. Kärpät ei hiiskunut Pyörälän vammasta sen enempää, mutta illan pelin jääminen väliin oli selvää heti. 

HIFK:n kolmannen maalin jälkeen kärppävahti Patrik Rybar hankki itselleen ulosajon. Rybar survaisi kilpikädellään vastustajaa, eikä tuomaristo miettinyt tuomiota kovin kauan. Kärppien maalille luisteli liigadebyyttinsä tehnyt Joel Blomqvist. 

– Näin Patrikin lyövän vastustajaa ja tuomarin näyttävän ulosajoa. Siinä tuli pieni shokki, että nyt joudun tuonne itse, debytantti kertasi pelin jälkeen. 

Blomqvistin saldoksi jäi kolme torjuntaa ja yksi päästetty maali, jolle hän ei voinut juuri mitään.