Len­to­pal­lo­liit­to aloit­taa yt:t osana sääs­tö­oh­jel­maa – "Ny­kyi­nen kus­tan­nus­ra­ken­ne ei ole kes­tä­väl­lä poh­jal­la"

Lentopalloliitto aloittaa henkilöstön määrän vähentämiseen tähtäävät yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut ovat osa laajempaa säästöohjelmaa.

Lentopalloliitto aloittaa henkilöstön määrän vähentämiseen tähtäävät yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut ovat osa laajempaa säästöohjelmaa. Liitolla on ollut talousvaikeuksia jo jonkin aikaa, ja esimerkiksi viime vuoden toiminta jäi selvästi tappiolliseksi.

Alkuvuosi ei ole sujunut sen paremmin. Taloutta on liiton tiedotteen mukaan rasittanut Power Cup -turnauksen osanottajamäärän jääminen tavallista pienemmäksi sekä huipputason lentopallon ja beach volleyn mittava ohjelma. Myös kumppanuuksista saatavat tulot ovat jääneet budjetoiduista summista.

Lentopalloliiton liikevaihto oli viime vuonna yhteensä 5,8 miljoonaa euroa. Liitto pyrkii säästötoimillaan vähentämään kuluistaan vuodessa noin 700  000 euroa. Henkilöstövähennyksiksi arvioidaan tässä vaiheessa 3–4 henkeä.

–  Nämä ovat raskaita prosesseja kaikille organisaatiomme ihmisille, mutta meillä ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtoja. Lentopalloliiton kustannukset ovat viime vuosina tasaisesti kasvaneet varsinkin verrattuna liiton tuloihin, ja nykyinen kustannusrakenne ei ole kestävällä pohjalla, liiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho sanoo tiedotteessa.

Valmennuskeskus voi muuttaa takaisin Tampereelle

Henkilöstövaikutukset kohdistuvat Siika-ahon mukaan pääasiassa hallinnolliseen työhön.

–  Pyrimme siihen, että valmennus-, kilpailu- ja huippu-urheilutoimintaan näillä toimilla olisi mahdollisimman pieni vaikutus.

Myös puheenjohtaja Pasi Sydänlammi korostaa resurssien kohdistamista urheiluun.

–  Vaikka säästöjä tapahtuu kaikilla osa-alueilla, pystymme näillä toimilla varmistamaan riittävän resursoinnin kaikessa toiminnassamme, hän sanoo.

Osana yt-neuvotteluja valmistellaan liiton valmennuskeskuksen siirtämistä Kuortaneelta takaisin Tampereelle. Liiton hallitus antoi toimitusjohtajalle valtuudet jatkaa asiaa koskevia neuvotteluja Tampereen kaupungin ja Varalan urheiluopiston kanssa.

Poikien maajoukkueet ovat harjoitelleet Kuortaneella vuodesta 2000 ja tytöt vuodesta 2012. Lentopalloliiton ja Kuortaneen urheiluopiston kahdeksanvuotinen sopimus on umpeutumassa ensi vuonna.