Uimataito: Korona ai­heut­ti rajun not­kah­duk­sen lasten ui­ma­tai­toon ja nyt pe­lä­tään ener­gia­tal­koi­den vai­ku­tus­ta

Jääkiekko: Kärpät sai run­saas­ti tu­liai­sia Ville Koi­vu­sen hat­tu­temp­pu­näy­tök­ses­tä

Sisäilmaongelmat: Oulun Nor­maa­li­kou­lun si­sä­il­ma­on­gel­mat ovat taas ta­pe­til­la, reh­to­rin mukaan koulu on jat­ko­ajal­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lem­mi­kin lopetus on lu­juut­ta vaativa päätös

Kalevassa (14.2.) oli puhutteleva artikkeli lemmikin vaikeasta lopettamispäätöksestä. Eläinlääkäri Laura Rajakallio herätti lemmikin vanhuuden tai sairauden vaivojen kanssa painiskelevia omistajia olemaan realistisia ja eläimen parasta elämänlaatua ajattelevia.

Kaikkien osallisten kannalta on järkevintä, että omistaja itse ymmärtää tehdä lemmikin lopettamispäätöksen, ettei eläinlääkärin tai muun henkilön tarvitse tehdä eläinsuojeluilmoitusta. Samoilla linjoilla on Suomen eläinsuojelu ry:n viestintäpäällikkö Maria Lindqvist, kun hän muistuttaa, ettei lemmikin laadutonta elämää pidä pitkittää sen takia, ettei sitä raaskita lopettaa.

Lemmikin hyvätahtoinen hoitokin saattaa luiskahtaa ylihoitamisen puolelle, jolloin saattaa kyse olla enemmän omistajan omasta luopumisen tuskasta kuin lemmikin lopettamisen tärkeyden ja mielekkyyden tunnustamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.