Pääkirjoitus: Tak­ti­nen ää­nes­tä­mi­nen voi purra – mutta myös viedä oman ainoan äänen haas­kioon

Eduskuntavaalit: Suomea voi kohta johtaa puolue, joka haluaa maan eroon Eu­roo­pan unio­nis­ta

Luitko jo tämän: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen hen­ki­lös­tö on ollut tyy­ty­mä­tön uu­dis­tuk­seen ja sen tie­don­kul­kuun

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Leka ja Loimu voit­toi­sia miesten len­to­pal­lo­lii­gas­sa - Vantaa tais­te­li avaus­pis­teen­sä

Kuopion Leka Volley joutui Vantaalla taistelemaan lentopallon miesten Mestaruusliigan ottelussa viisi erää ennen kuin kotijoukkue Ducks antoi periksi.

Kuopion Leka Volley joutui Vantaalla taistelemaan lentopallon miesten Mestaruusliigan ottelussa viisi erää ennen kuin kotijoukkue Ducks antoi periksi. Leka voitti ratkaisevan viidennen erän pistein 15-10 ja ottelun erin 3-2.

Jukka Tuovisen valmentama Leka oli ensimmäinen joukkue, jolta Ducks tällä kaudella voitti kaksi erää eli sai kauden avauspisteensä.

- Olen katsellut muutamia Ducksin otteluita, ja heillä on ollut hyviä pelejä, mutta ei pisteitä. Nyt he pääsivät jo lähelle voittoa. Henkisesti heitä koetellaan, Tuovinen sanoi.

Vantaan hakkuri Antti Vallin hävisi pistetaistelun Lekan virkaveljelle Samuli Kaislasalolle 24-30 ja johtavien yleispelaajien taistossa Vantaan Toni Kankaanpää LekanJan Heleniukselle 17-21.

- Ottelussa nähtiin pitkiä palloralleja ja molemmat puolustivat hyvin, olimme edellä hyökkäystehoissa, Tuovinen lisäsi.

Naarden Loimun tehopelaajana

Surinamilainen hakkuri Gino Naarden teki 26 pistettä, kun Raision Loimu kaatoi kotisalissaan Kokkolan Tiikerit 3-1. Keskitorjuja Trent O`Dea otti peräti seitsemän joukkueen 21 torjuntapisteestä ja kokosi yhteensä 17 pistettä.

Kun Tiikerit hävisi lauantaina Loimaalla, niin Hurrikaani sai vain yhden pisteen torjunnalla. Nyt Tiikerit yritti voittoa aggressiivisemmalla taktiikalla, mutta tulos jäi laihaksi. Jack Wilson teki vieraille 17 ja Teemu Lahti 13 pistettä.

- Hävisimme eniten hakkuripelissä. Naarden otti joukkueensa reppuselkään ja johti sitä. Meillä oli omat hetkemme kolmannessa erässä, mutta Loimu puolusti hyvin, sanoi Tiikereitä valmentava Tapio Nissi.

Loimulta oli pois loukkaantunut libero Ville Sihvonen. Ensimmäisen liigaottelunsa tililleen kirjannut Esko Vuorinen ja Ossi Rumpunen pelasivat nyt liberoina, Tuomas Siirilä otti Rumpusen paikan yleispelaajana.