Lei­jo­nil­le karvas tappio Ka­na­da-huu­man jälkeen - Saksa iski jat­ko­ajal­la 3-2-voi­ton

Suomi hävisi Saksalle jatkoajalla 3-2 MM-jääkiekon alkulohkopelissä, kun Markus Eisenschmid osui jatkoajan vanhennuttua vain kaksi minuuttia.

Video ei ole tällä hetkellä saatavilla. Pahoittelemme häiriötä.

Suomi hävisi Saksalle jatkoajalla 2-3 MM-jääkiekon alkulohkopelissä, kun Markus Eisenschmid osui jatkoajan vanhennuttua kaksi minuuttia.

Suomi pääsi jatkoajalle Sebastian Ahon tasoituksella ajalla 57.54, mutta lopulta saaliiksi pelistä jäi vain yksi piste.

Video ei ole tällä hetkellä saatavilla. Pahoittelemme häiriötä.

Saksa nappasi voiton nopealla vastahyökkäyksellä ja vei pelin voiton nimiinsä.

Suomi johti ensimmäisen erän jälkeen Eeli Tolvasen maalilla, mutta Frederik Tiffels ja Björn Krupp veivät toisessa erässä Saksan johtoon.

Saksan maalilla Mathias Niederberger kirjasi 36 torjuntaa. Suomen maalivahti Ville Husso torjui 12 kertaa.

Video ei ole tällä hetkellä saatavilla. Pahoittelemme häiriötä.

Eeli Tolvanen iski Leijonien avausmaalin ottelussa Saksaa vastaan.

Suomella on kuudesta ottelusta 13 pistettä, ja eroa lohkokärki Yhdysvaltoihin on kolme pistettä. Joukkueet kohtaavat lohkon päätöskierroksella tiistaina.

Tanskalla on kuudesta ottelusta 11 pistettä ja Kanadalla viidestä pelistä kymmenen pistettä.

Mathias Niederberger muurina maalilla

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen, ettei puolivaloilla pääse MM-kisoissa eteenpäin. Marjamäki oli oikeassa, sillä Suomi vuodatti tuskanhikeä litrakaupalla ja hävisi lopulta Saksalle.

Herningin alkulohkon ykkössija on silti yhä Suomen ulottuvilla, jos Leijonat kaataa tiistaina Yhdysvallat.

Maalivahtipeli on ollut Saksan akilleenkantapää MM-turnauksessa, mutta Suomi hakkasi päätään muuriin nimeltä Mathias Niederberger. Düsseldorfin ensi kauden kakkosmaalivahti pelasi ensimmäisen ottelunsa MM-turnauksessa ja torjui suomalaishyökkäyksen toisensa jälkeen.

Ottelun alussa näytti vielä siltä, että Suomi purjehtii kohti selkeää voittoa. Suomi painoi pelin alusta lähtien Saksan päähän, ja ajassa 2.26 minuuttia Eeli Tolvanen nousi hyökkäyssiniviivan yli ja laukoi 1–0.

Saksalla oli suuria vaikeuksia päästä Suomen karvausta vastaan hyökkäysalueelle. Avauserän lopulla Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa Marcel Nöbelsin huidottua kaksiminuuttisen, mutta sen paremmin viiden hyökkääjän ykkösylivoima kuin kakkonenkaan eivät osuneet.

Toisessa erässä Suomi kuitenkin menetti otteensa täysin, vaikka erä alkoi Suomen ylivoimalla Matthias Plachtan otettua kakkosen. Suomen aktiivisuudesta oli johtoasemassa paras terä tylsynyt, ja ajassa 25.56 Frederik Tiffels voitti Janne Pesosen kamppailussa kiekosta ja lusikoi tasoituksen 1–1:een.

Saksa oli erän puolivälin jälkeen todella lähellä johtomaalia. Ville Husso oli jo pelattu ulos, mutta Marc Michaelis ei saanut kiekkoa maalikehikkoa pitemmälle. Tilanteessa Veli-Matti Savinainen otti kaksiminuuttisen ja Suomi joutui ensimmäisen kerran alivoimalle.

Suomi pääsi alivoimalla vastaiskuun, mutta Niederberger selvitti Marko Anttilan lyöntilaukauksen. Leon Draisaitl pääsi ylivoimalla laukomaan vaarallisesti, mutta Suomi selvisi ilman takaiskua.

Erän lopulla Saku Mäenalanen otti jäähyn, ja Suomi sai alivoimalla jälleen ylivoimahyökkäyksen mutta ei taaskaan maalia. Erää oli jäljellä runsas minuutti, kun Björn Kruppin siniviivalaukaus painui ruuhkan seasta maalivahti Ville Husson taakse ja Suomi oli tappiolla.

Video ei ole tällä hetkellä saatavilla. Pahoittelemme häiriötä.

Björn Krupp laukoi Saksan 2-1-johtoon Leijonia vastaan.

Suomi tuli kolmanteen erään vimmalla. Erän ensimmäisen minuutin aikana Mikko Rantanen pääsi kahdesti nokikkain Niederbergerin kanssa, mutta ei saanut tasoitusta aikaan. Suomi vyörytti hyökkäyksen toisen jälkeen kohti Saksan maalia, mutta Niederberger pysäytti kaiken.

Kolmatta erää oli jäljellä 3.40 minuuttia, kun Suomi pääsi pitkän pyörityksen jälkeen ylivoimalle. Turnauksen tärkein ylivoima tuotti lopulta tasoituksen. Mikael Granlund laukoi ensin tolppaan, mutta lopulta Sebastian Aho pääsi Granlundin poikittaissyötöstä tasoittamaan 2–2:een ajassa 57.54.

Jatkoajalla Markus Eisenschmid iski sitten nopean ratkaisun Saksalle.

Lue ottelun kärppäbarometri tästä.

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma!

Kaikki MM-kisojen jutut ja videot löytyvät täältä.