Ajokeli: Tiet ovat liuk­kaat ja lu­mi­sa­de hei­ken­tää nä­ky­vyyt­tä

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Lei­jo­nien luot­to­mies, KHL-mes­ta­ri Atte Ohtamaa ei lähde MM-ki­soi­hin – "En pys­tyi­si an­ta­maan it­ses­tä­ni sataa pro­sent­tia pitkän kauden jäl­keen"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on saanut viime päivinä hyviä uutisia, kun MM-kisoihin lähtevä ryhmä on vahvistunut useilla NHL-pelaajilla.

Toisin kuin neljänä viime keväänä, Kärpistä tuttua Atte Ohtamaata (vas.) ei nähdä tällä kertaa Leijonien riveissä MM-turnauksessa.
Toisin kuin neljänä viime keväänä, Kärpistä tuttua Atte Ohtamaata (vas.) ei nähdä tällä kertaa Leijonien riveissä MM-turnauksessa.
Kuva: Soini Teija

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on saanut viime päivinä hyviä uutisia, kun MM-kisoihin lähtevä ryhmä on vahvistunut useilla NHL-pelaajilla. Viimeisimpänä varmistui Columbuksen puolustajan, ex-kärppä Markus Nutivaaran lähtö MM-turnaukseen Tanskaan.

MM-joukkueen kokoonpanossa olisi vielä tilaa rutinoiduille yleispuolustajille. Leijonien pitkän linjan luottopelaajista Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen kertoi jo jättävänsä MM-kisat väliin.

Samaan ratkaisuun on päätynyt myös Atte Ohtamaa, joka on edustanut Leijonia neljässä edellisessä MM-turnauksessa.

Viime viikonloppuna KHL:n mestaruuden Ak Bars Kazanissa voittanut Ohtamaa vahvisti ratkaisunsa perjantai-iltana Kalevalle.

– Syy miksi en lähde MM-kisoihin on se, että en koe pystyväni antamaan itsestäni enää sataa prosenttia pitkän kauden jälkeen. Kausi alkoi jo kesäkuun lopussa ja päättyi KHL:n finaaleihin, 30-vuotias Ohtamaa muistutti.

Suurta vastuuta mestarijoukkueen takalinjoilla kantanutta Ohtamaata on helppo ymmärtää. KHL:n pudotuspeleissä ottelutahti oli armoton.

– Jo runkosarja oli pitkä ja tiivistahtinen – unohtamatta maajoukkueturnauksia ja olympialaisia, Leijonien mukana myös Pyeongchangissa ollut Ohtamaa jatkoi.

Nivalasta lähtöisin oleva Ohtamaa on ehtinyt kotiutua Venäjältä Ouluun. Puolustajan perheeseen syntyy kesällä toinen lapsi.

Kärpät tavoittelee Ohtamaata

Ohtamaan sopimus Kazanin kanssa päättyi tähän kauteen. Tiettävästi Kärpät on erittäin kiinnostunut saamaan entisen luottopuolustajansa takaisin riveihinsä.

Kärpät on valmis tarjoamaan Ohtamaalle Liigan mittakaavassa arvokkaan sopimuksen, mutta totuus on, että KHL:ssä arvonsa todistanut puolustaja pystyisi kuittaamaan Venäjältä vielä muhkeamman tilin.

Neljä kautta matkustelun täyttämää KHL-arkea elänyt Ohtamaa myöntää, että paluu Ouluun on yksi houkutteleva vaihtoehto.

– Sopimusasiassa täytyy tehdä ratkaisu jo lähiaikoina, Ohtamaa muotoili.

Katso täältä jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma!