Lei­jo­nat kaatoi Ranskan ja var­mis­ti MM-puo­li­vä­li­eriin ko­tie­dun– maa­leis­ta vas­ta­si­vat Ki­vi­ran­ta, Mikkola ja Sal­li­nen

Suomi kohtasi Ranskan jääkiekon MM-kisojen myöhäisottelussa sunnuntaina. Tämän jälkeen Suomella on enää yksi peli alkusarjassa.

Ranska-voiton myötä Leijonat varmisti paikkansa A-lohkon kahden parhaan joukossa. epa07585345 Marko Anttila of Finland (L) in action against Anthony Rech of France (R) during the IIHF World Championship group A ice hockey match between France and Finland at the Steel Arena in Kosice, Slovakia, 19 May 2019.  EPA/MARTIN DIVISEK
 BY: ALL OVER PRESS / EPA-PHOTO CODE: EPAXX8
Ranska-voiton myötä Leijonat varmisti paikkansa A-lohkon kahden parhaan joukossa.
Ranska-voiton myötä Leijonat varmisti paikkansa A-lohkon kahden parhaan joukossa.
Kuva: MARTIN DIVISEK

Suomi voitti Ranskan maalein 3–0 jääkiekon MM-kisojen myöhäisottelussa sunnuntaina. Samalla Suomi nousi lohkojohtoon ja varmisti, että se sijoittuu A-lohkossa kahden parhaan joukkoon ja jatkaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kosicessa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen kolmen pisteen voittoon, vaikka terävyyttä Leijonilla olisi voinut olla enemmän.

– Kolme pistettä, voitto tuli, matka jatkuu.

Jalonen oli myös tyytyväinen siihen, että puolivälieräottelu pelataan Kosicessa. Se tarkoittaa sitä, että Suomen ei tarvitse matkustaa usean tunnin matkaa Bratislavaan.

– Pieni kilpailuetu saavutetaan, kun Kosicessa jatketaan, hän kommentoi.

Joel Kiviranta ohjasi Leijonat 1-0-johtoon ottelussa Ranskaa vastaan.
Video: MTV

Suomi kohtaa torstain puolivälierässä jonkun B-lohkon kolmikosta Sveitsi, Tshekki tai Ruotsi.

Ranska-peliä selvästi hallinnut Suomi kitsasteli maalinteossa. Joel Kivirannan ohjausosuma, Niko Mikkolan rannevedolla laukoma 2–0 ja laitahyökkääjästä keskelle siirretyn Jere Sallisen rystyltä napauttama 3–0 olivat poikkeukset.

Niko Mikkola laukoi Leijonat 2-0-johtoon ensimmäisellä täysosumallaan A-maajoukkueessa ottelussa Ranskaa vastaan.
Video: MTV

Suomi kohtaa ylihuomenna Kosicessa viimeisessä lohko-ottelussaan Toni Söderholmin valmentaman Saksan, joka niin ikään on varmistanut paikan pudotuspeleihin.

Tuloksetonta ylivoimaa

Suomi sai sunnuntaina harjoitella ylivoimapeliä kyllikseen, kun potkun jäljessä ollut Ranska joutui vauhtia jarruttaakseen turvautumaan rikkeisiin.

Ylivoimaosumaa ei tullut. Suomen kurittomuuden takia Ranska rakensi parhaat maalipaikkansa alivoimalla.

Ensimmäinen ja toinen erä olivat toistensa kopioita sikäli, että Suomi aloitti molemmissa kovalla höyryllä. Avauserässä lataus kesti 15 minuuttia, jonka aikana Ranska oli kovassa pyörityksessä. Toisessa erässä Suomi piti vauhtia reilut kymmenen minuuttia.

Kummassakin erässä Leijonien koko kentällisen hyökkäyspeli hyytyi loppua kohti yksityisyritteliäisyyteen. Ylitöissä raatanut Ranskan vahti Florian Hardy kiitti.

Kaski kaipaa avausmaalia

Ihmejuniori Kaapo Kakko jäi kolmannessa MM-ottelussa ilman pistemerkintää. Hyvä maalipaikka hänellä oli avauserässä.

Kakon ketjukaveri Harri Pesonen oli turnaustavoilleen uskollisesti pirteällä pelipäällä. Sveitsin-vuosinaan kehittynyt Pesonen alusti oivaltavalla syötöllään Mikkolan maalin.

Jere Sallinen iski Leijonat 3-0-johtoon lusikkapuolelta ottelussa Ranskaa vastaan.
Video: MTV

Suomen joukkueessa on yksi pelaaja yli muiden, joka kaipaa hyökkäyspään onnistumisia. Kotimaisen liigakauden sensaatio, Pelicansista NHL:n Columbukseen suuntaavan puolustajan Oliwer Kasken maalitili MM-jäällä on yhä avaamatta.

Yrityksen puutteesta hyvästä laukauksestaan tunnettua Kaskea ei voi syyttää. Hän pommitti sarjatulella Ranskaa vastaan pelkästään avauserässä viisi kutia.

Ranskan kohtalo ratkeaa huomenna A-lohkon jumbofinaalissa Britanniaa vastaan. Pelissä on A-sarjapaikka.

Lue myös, Kärppäbarometri: Kiiminkiläislähtöinen Niko Mikkola avasi maalitilinsä leijonapaidassa

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma.