Lehto suun­nit­te­lee Oulun tehtaan tuo­tan­non siir­tä­mis­tä Ou­lai­siin – yhtiö aloitti nyt yt-neu­vot­te­lut myös Oulussa

Järjestely voi johtaa enintään 14 työsuhteen irtisanomiseen. Jo aiemmin yhtiö on käynyt yt-neuvotteluja Iisä ja Humppilassa.

Lehto, rakentaminen, Lehto Components, tehdas, Lehto Group
Lehto, rakentaminen, Lehto Components, tehdas, Lehto Group
Kuva: Laura Seppä

Lehto suunnittelee Oulun tehtaan tuotannon siirtämistä Oulaisten tuotantotiloihin. Suunnitelman johdosta Oulun tehtaalla käynnistetään yt-neuvottelut.

Järjestely voi johtaa enintään 14 työsuhteen irtisanomiseen, mutta neuvottelun kuluessa tutkitaan ensisijaisesti vaihtoehtoja työllistää Oulun tehtaan henkilöstöä Lehdon muihin työtehtäviin.

Lehdon Oulun tehdas Toppilassa valmistaa putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja.

Lehto Groupin tehdastuotannon yksikkö Lehto Components Oy harkitsee tuotantonsa sopeuttamista Iin ja Humppilan tehtaillaan.

Lehto on käynyt yt-neuvotteluja viime aikoina myös muualla. 

Suurkattoelementtejä valmistavalla Humppilan tehtaalla on käyty yt-neuvottelu yhdeksää ihmistä koskien ja sovittu enintään kolmen kuukauden määräaikaisesta lomautuksesta.

Seinäelementtejä valmistavalla Iin tehtaalla neuvotellaan parhaillaan enintään kolmen kuukauden määräaikaisista lomautuksista. Iissä neuvottelun piirissä on yhteensä 38 henkilöä. Lopullinen lomautuksen tarve tarkentuu alkuvuodesta.

Iin tehtaan tuotannon sopeuttamistarpeen taustalla ovat Lehdon kahden palvelualueen muuttuneet tarpeet: hyvinvointitilat- ja asunnot-palvelualueiden kohteissa ei yhtiön mukaan tarvita meneillään olevissa hankkeissa nykykapasiteetin mukaisia määriä puuseinäelementtejä. Nykyistä tarvetta voidaan palvella toistaiseksi varastoiduilla tuotteilla.

Humppilan tehtaan sopeutustarpeeseen vaikuttaa puolestaan toimitilat-palvelualueen tilanne. Vuonna 2018 suurkattoelementtien kapasiteettia nostettiin tilapäisesti poikkeuksellisen suuria hankkeita varten. Näitä olivat logistiikkakeskukset ja Seinäjoen Ideapark. Nyt lisäkapasiteettia on yhtiön mukaan tarve purkaa, sillä nykyinen hankekanta muodostuu pienemmistä kohteista.

Lehto Group on pörssiyhtiö, joka työllistää noin 1 500 henkilöä. Yhtiön vuoden 2017 liikevaihto oli karvan verran alle 600 miljoonaa euroa. Yhtiön kotipaikka on Kempele.