Lauri Vuo­ri­nen otti maa­jouk­kueen ainoan vä­li­erä­pai­kan Trond­hei­min sprin­tis­sä, Pär­mä­kos­ki toivoo sun­nun­tail­le lu­mi­sa­det­ta

Anne Kyllönen, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen karsiutuivat pudotushiihtojen ensimmäisessä vaiheessa.

Lauri Vuorinen oli päivän paras suomalainen Trondheimin sprinttikisassa. Arkistokuva.
Lauri Vuorinen oli päivän paras suomalainen Trondheimin sprinttikisassa. Arkistokuva.
Kuva: LUKAS BARTH-TUTTAS

Anne Kyllönen, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen karsiutuivat pudotushiihtojen ensimmäisessä vaiheessa.

Lauri Vuorinen kiihdytti parhaaseen suomalaisvauhtiin maastohiihdon pohjoismaisen kiertueen viimeisessä sprintissä. Vuorinen pääsi ainoana suomalaisena perinteisellä hiihtotavalla välieriin ja sijoittui erässään viidenneksi.

Vuorinen oli Trondheimissa loppuun asti kamppailemassa finaalipaikasta ja otti kauden parhaan sijoituksensa kuluvan kauden maailmancupissa.

– Ihan hyvä kulku oli tänään. Toinen nousu oli paikka, jossa itseltä löytyi hyvin paukkuja. Kirikin oli hyvä, Vuorinen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

– Välierässä tuli pieni katkeaminen, enkä päässyt takasuoralla imuun enkä haastamaan muita kirissä.

Iivo Niskanen selvisi aika-ajosta puolivälieriin, mutta karsiutui jatkosta pudotuslähtöjen ensimmäisessä vaiheessa. Hän jäi erässään viimeiseksi.

– Ei pääse mihinkään, Niskanen synkisteli tv-haastattelussa ja moitti hiihtokuntoaan.

Johannes Hösflot Kläbo, Pål Golberg, Erik Valnes, Emil Iversen ja Finn Hågen Krogh ottivat Norjalle viisi kärkisijaa miesten kilpailussa.

Pärmäkoski pyllähti

Suomen naishiihtäjien kolmikko Anne Kyllönen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski jäi naisten sprintissä puolivälieriin. Kyllönen oli erässään neljäs. Pärmäkoski ja Mononen jäivät erissään viimeisiksi.

– Loppu oli huono. Sitä pitäisi parantaa, Mononen totesi.

Pärmäkosken hiihto meni lopullisesti pilalle, kun hän tuuskahti mutkassa nurin.

– En tiedä, mitä siinä kävi. Pito vaan nappasi yhtäkkiä kiinni, ja suksi alkoi viedä urheilijaa eikä urheilija suksea, Pärmäkoski kertoi muksahduksestaan.

Pärmäkoski ontui kilpailun jälkeen jalkaansa, mutta uskoi kilpailevansa normaalisti kiertueen viimeisessä startissa sunnuntaina.

– Olen kunnossa. Toivotaan äärimmäisen kovaa lumisadetta ja lähdetään ajamaan kärkeä kiinni, Pärmäkoski suunnitteli.

Norjan Maiken Caspersen Falla voitti naisten sprintin ennen Ruotsin Jonna Sundlingia ja Sveitsin Nadine Fähndrichiä.

Pohjoismainen kuuden kilpailun kiertue päättyy sunnuntaina, kun miehet hiihtävät perinteisellä 30 kilometrin takaa-ajon ja naiset 15 kilometrin takaa-ajon.