Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Lauren osaa ja auttaa

Itseoppinut brittiläinen teiniäiti mullisti nykytyttöjen meikkausrutiinit.

Lauren Luke saa inspiraationsa meikkauksiin niin julkkiksista kuin tavallisista ihmisistä. Pääsiäisenä esittelyyn pääsi Liisa Ihmemaassa -tarinasta tutun Irvikissan innoittama silmämeikki.
Lauren Luke saa inspiraationsa meikkauksiin niin julkkiksista kuin tavallisista ihmisistä. Pääsiäisenä esittelyyn pääsi Liisa Ihmemaassa -tarinasta tutun Irvikissan innoittama silmämeikki.

www.youtube.com/user/panacea81
www.bylaurenluke.com

Itseoppinut brittiläinen teiniäiti mullisti nykytyttöjen meikkausrutiinit.

Kun ennen vanhaan nyhvättiin Sinäminän ja Reginan kanssa ja yritettiin ottaa piirroskuvista selvää, nykyään napsautetaan Youtube päälle ja katsotaan videokuvasta mallia.

Lauren Luke on kotoisin Newcastlesta, hieman Vantaata suuremmasta Iso-Britannian kaupungista. 28-vuotias Luke latasi kaksi ja puoli vuotta sitten ensimmäisen opetusvideonsa Youtubeen.Taksikeskuksessa työskentelevän Luken ura junnasi paikallaan, joten hän päätti kokeilla meikkien myymistä internethuutokauppa eBayssa.

Sen sijaan, että Luken meikkienmyynti olisi ampaissut huikaisevaan nousuun, neidin ohjevideot meikkien käyttämisestä keräsivät huomattavan suosion.

Eikä ihme, Luken videot ovat yksityiskohtaisia, tarkkoja, selkeitä ja perinpohjaisia. Niitä katsoessa herää ajatus, ettei olisi lainkaan mahdotonta saada loihdittua omalle naamalle yhtä sädehtiviä silmiä kuin Lukella itsellään on. Toki ilman Luken megapitkiä ripsiä.

Suosion kasvettua Luke on kirjoittanut kirjan, julkaissut oman meikkisarjan ja aloittanut kosmetiikkakolumnistina The Guardian -lehdessä.

Luken Youtube-kanavaa on katsottu kahdessa ja puolessa vuodessa yli 74 miljoonaa kertaa.

Aika hyvin koulut kesken jättäneeltä yksinhuoltajalta, joka on vasta hiljattain ryhtynyt käymään meikkauskursseilla. Yksi Luken tavoitteista onkin se, että hän haluaa esimerkillään osoittaa, miten tavallinen ja tavallisen kokoinen nainen voi menestyä ja olla kaunis.

Luke oli lapsena koulukiusauksen uhri, ja hän onkin avoimesti puhunut huonosta itsetunnostaan ja todellisten ystävien puutteesta. Siksi ei ole vaikea uskoa naisen lausuntojen vilpittömyyttä, joissa hän kiittää jokaisesta saamastaan kommentista. Menestys ei pelkästään muuttanut Luken toimeentuloa ja uraa, vaan myös koko hänen minäkuvansa.

Ja mikäpä siinä, maailma on muutenkin täynnä liian täydellisiä naisia antamassa täydellisiä neuvoja. Tavallinen nainen tuntuu terveeltä vaihtelulta.

Mutta mikä Laurenin neuvoista sitten tekee niin poikkeuksellisia? Youtube kun on täynnä niin ammattilaisia kuin amatöörejä jakamassa neuvoja ja vinkkejä ongelmaan kuin ongelmaan.

Lauren on kertonut BBC:lle antamassaan haastattelussa, ettei hän editoi videoitaan. Koska ei osaa.

Niinpä siis kuvatessa sattuneet mokat kulkevat mukana loppuun saakka ja ohjauksen aikana nähdään, miten Luke selviytyy niistä.

Se luo kummallisella tavalla lohtua: jos jollakulla on noin loistokas meikki, mutta sitä tehdessä on sattunut kommelluksia, voi samanlaisen aikaansaaminen olla mahdollista myös minulle.

Siis tuumasta toimeen.

Valitettavasti omasta meikkiarsenaalista puuttuu puolet niistä kaikista luomiväreistä ja siveltimistä, jotka Lukella on, mutta soveltamalla tästä selvitään.

Luke on tehnyt opastettavan meikin valmiiksi oikeaan silmäänsä, videon aikana teemme sen yhdessä vasempaan. Vähän väliä joudun painamaan pausea ja kelaamaan nauhoitetta taaksepäin.

Sipaisu sipaisulta ja hinkkaus hinkkaukselta meikki on valmis.

Tosin laimeampana ja vaisumpana kuin Lukella. Ehkä meikkauksen aikana sorruin itsesensuuriin, sillä paksut kajalviivat tuntuivat liian hurjilta.

Olisi pitänyt uskoa Lukea, nyt ne ovat vain huomamaattomat ja tylsät.