Lassi Ete­lä­ta­lo jy­säyt­ti vii­mei­sel­lään mah­ti­yl­lä­tyk­sen – vuoden 2014 EM-ne­lo­nen palasi ry­ti­näl­lä ko­ti­maan ko­vim­paan kei­häs­eliit­tiin

Keihäsvalintoihin järjestyi sittenkin pöhinää myös täksi kesäksi. Lassi Etelätalo sotki pakan sunnuntaina Kalevan kisoissa, kun hän kaappasi Suomen mestaruuden kauden selvästi parhaalla tuloksellaan 84,11.

Keihäsvalintoihin järjestyi sittenkin pöhinää myös täksi kesäksi. Lassi Etelätalo sotki pakan sunnuntaina Kalevan kisoissa, kun hän kaappasi Suomen mestaruuden kauden selvästi parhaalla tuloksellaan 84,11.

Antti Ruuskanen johti finaalia viidennen kierroksen jälkeen tuloksella 82,57, mutta Etelätalo tuli ohi viimeisellään. Toni Kuusela nousi viimeisellä heitollaan Sami Peltomäen edelle kolmanneksi tuloksella 79,53.

– Tunnen Lassin ja hän varmasti vastaa viimeisellään, jos hänelle tarjoaa tilaisuuden, Ruuskanen kehui Etelätalon lahjoja.

Hopealle sijoittuneen Antti Ruuskasen kommentit keihäsfinaalin jälkeen.
Video: MTV

Etelätalo toteutti kilpailussa tavoitteitaan, sillä hänellä on vakaa pyrkimys Dohan MM-joukkueeseen Ruuskasen ja Lappeenrannasta pois jääneen tilastokärjen, Oliver Helanderin, kumppaniksi.

– Yksi paikka on vielä vapaana. Sitä olen pitänyt koko ajan tavoitteena, Etelätalo vahvisti.

– Nyt minulla on tulosraja tehtynä, muttei valintaa. Katsotaan, mitä päättäjät päättävät.

Etelätalo kamppailee kolmannesta edustuspaikasta Kuuselan kanssa. Valintaa venyttää Tero Pitkämäen tilanne. Hänelle on varattu aikaa siltä varalta, että hän palaa polvivammansa jäljiltä kisoihin jo tällä kaudella.

Etelätalo sanoi ymmärtävänsä tilanteen täysin, kun joukkueeseen on nimetty jo kaksi keihäänheittäjää.

– Sanoin jo ennen kilpailua ja sanon nyt, että olisi hölmöä täyttää heti kaikki paikat, Etelätalo arvioi tilannetta.

Velhon valmennuksessa

Kokeneen Leo Pusan valmentama Etelätalo on taitava heittäjä, mutta hänellä on ollut aina vaikeuksia saada tuki pitämään heiton loppuvaiheessa. Lappeenrannassa hän koki vireensä hyväksi jo verryttelyssä.

– Tunsin, että tänään on mahdollisuus heittää pitkälle, Etelätalo kertoi.

Lassi Etelätalo otti Kalevan kisoissa ensimmäisen Suomen mestaruutensa.
Video: MTV

Mestari sipaisi 80-metriset jo kolmannella ja viidennellä heittokierroksella. Viimeiseen hän lisäsi tehoa edelleen.

– Sain juoksun kulkemaan paremmin ja pääsin nopeasti tuelle. Lisäksi heitto lähti tarpeeksi ylös ja siinä oli myös myötätuulta, Etelätalo kertasi voittoheittoaan.

– Vire oli hyvä koko ajan, mutta juoksu ei heti toiminut.

Välissä neljä vaikeaa vuotta

Mestaruus on kokeneen Etelätalon ensimmäinen. Hän heitteli 84 metrisiä jo vuosikymmenen alussa, heitti vuonna 2014 ennätyksensä 84,98 ja sijoittui samana vuonna EM-kisoissa neljänneksi. Sen jälkeen on ollut hiljaista.

– Tulokset ovat laahanneet monta vuotta alle 80 metrin, mutta pari viime kautta ovat olleet nousujohteisia. En tosiaan osannut vuonna 2014 ajatella, että seuraavaan edustustehtävään menisi viisi vuotta. Olin kuitenkin henkisesti niin vahva, etten miettinyt lopettamista, Etelätalo vakuutti.

– Toki olen ajatellut, että homma saa jäädä, jos keihäs ei alan vähitellen lentää pidemmälle.