Lasse Kuk­ko­sen uran jatko auki – "Mietin omaa jat­koa­ni sitten, kun maailma on kun­nos­sa"

Liigakauden ennenaikainen päättyminen saattoi tietää myös yhden aikakauden loppua.

Kärppäkapteeni Lasse Kukkosen sopimus päättyi. Konkari miettii uransa jatkoa myöhemmin.
Kärppäkapteeni Lasse Kukkosen sopimus päättyi. Konkari miettii uransa jatkoa myöhemmin.
Kuva: Jarmo Kontiainen/Arkisto

Liigakauden ennenaikainen päättyminen saattoi tietää myös yhden aikakauden loppua. Nykyisen sopimuksensa puitteissa kärppäkapteeni Lasse Kukkonen pelasi viimeisen ottelunsa kärppäpaidassa tiistaina Raksilan jäähallissa Lukkoa vastaan.

Jatkospimusta ei ole Kukkosen mukaan ainakaan vielä allekirjoitettu.

– Olo on tyhjä, mutta päätös lopettaa kausi oli täysin oikea. Mietin omaa jatkoani sitten, kun maailma on kunnossa, Kukkonen totesi Liigan lyötyä pisteen sarjakaudelle.

Kukkonen kertoo joukkueen valmistautuneen vielä perjantaiaamuna normaalisti lauantain Ässät-otteluun, vaikka liigapelaajat vaativat jo torstai-iltana yhteen ääneen kauden päättämistä välittömästi. Kärppäkapteenin käsityksen mukaan lopullinen päätös tehtiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Kyllähän kaikki ymmärsivät, ettei hyviä vaihtoehtoja ollut. Tämän (koronavirus) kanssa ollaan jo niin pitkällä, että elämässä on paljon jääkiekkoa suurempiakin asioita.

– Sitä ei unohda koskaan, kun päätät kautesi mestaruuteen. Ei unohda kyllä tätäkään.

Kukkonen arvelee Kärppien kokoontuvan vielä kerran ennen kuin pelaajat karkaavat tahoilleen. Sitä ennen kapteeni rauhoittuu hetken perheen parissa.

– Vaimon kanssa päätimme juuri, että eiköhän lähdetä mökille, Kukkonen hymähti vajaa tunti liigakauden päättymisen jälkeen.

Juttua muokattu kello 21.34: Kukkonen ei pelannut torstaina Vaasassa Sportia vastaan. Hänen kauden viimeinen ottelunsa oli tiistaina.