Las­kiai­se­na riittää teh­tä­vää Oulun seu­dul­la, vaikka lu­mi­pei­te ei riit­täi­si mäen­las­kuun – kerro meille, miten vietät vä­hä­lu­mis­ta las­kiais­ta

Laskiainen on jo ovella, mutta lunta ei löydy nimeksikään mäenlaskuun Oulun seudulla. Kokosimme muutaman tärpin laskiaissunnuntain ja -tiistain viettoon.

Hintan seurakuntatalolla ja Hovisuon urheilupuistossa laskiaissunnuntaina järjestettävässä talvi-ilottelussa voi tutustua kempeleläisen Linnunradan tilan alpakoihin.
Hintan seurakuntatalolla ja Hovisuon urheilupuistossa laskiaissunnuntaina järjestettävässä talvi-ilottelussa voi tutustua kempeleläisen Linnunradan tilan alpakoihin.
Kuva: Linnunradan tila

Laskiainen on jo ovella, mutta lunta ei löydy nimeksikään mäenlaskuun Oulun seudulla. Kokosimme muutaman tärpin laskiaissunnuntain ja -tiistain viettoon.

Perjantaina 21. helmikuuta Oulunsalon Pellonpään säähavaintoasemalla lumensyvyydeksi mitattiin vuodenaikaan nähden vaivaiset 28 senttimetriä, mutta paikoin lumipeitettä ei ole lainkaan.

Laskiaisen viettäminen ei kuitenkaan pelkästään lumesta kiinni, sillä laskiaissunnuntain ja -tiistain viettoon on Oulussa tarjolla monia tapahtumia.

Haapalehdon Lions-yhdistys, Oulujoen seurakunta ja partiolippukunta Tervapartio järjestävät laskiaissunnuntaina Hintan seurakuntatalolla ja Hovisuon urheilupuistossa järjestyksessään viidennen talvi-ilottelun.

Koko perheen ulkoilutapahtumassa voi muun muassa päästä hevoskyytiin tamman vetämässä reessä tai islanninhevosen selässä, ja tutustua kempeleläisen Linnunradan tilan alpakoihin. Ohjelmassa on muun muassa mäenlaskua, hiihtoa ja kirkkonallejen pitämä luistelukoulu.

– Kyllähän heikko lumitilanne tietenkin yllättää ja harmittaa, mutta meillähän on paljon muutakin toimintaa ja ne varmaan painottuvat tällä kertaa. Toivottavasti jäätä olisi urheilukentällä riittävästi luistelemiseen, ja torstain pakkaset saattoivat auttaa asiaa, Haapalehdon Lions-yhdistyksen Pertti Oikarinen kertoo.

Talvi-ilottelutapahtumassa voi myös tutustua partion toimintaan, paistaa makkaraa ja tikkupullia ja osallistua perinteiseen keppihevoskilpailuun. Oikarisen mukaan talvi-ilotteluun on edellisinä vuosina osallistunut keskimäärin noin 500 ihmistä, erityisesti lapsia ja perheitä ja tapahtuma on ollut oikein pidetty.

Karjasillan kirkon pihapiirissä järjestetään laskiaissunnuntaina poniratsastusta ja kärryajelua, joiden lomassa on mahdollista nauttia laskiaispullista ja makkaroista. Karjasillan seurakunnan järjestämän tapahtuma alkaa kello 10 messulla ja sen tuotto ohjataan partiotoiminnalle ja Yhteisvastuukeräykselle.

Rajakylän asukastupa järjestää sunnuntaina laskiaisriehan Talvikkipuistossa. Laskiaisriehan ohjelmassa on muun muassa alpakoita ja lastenkantokisa.

Oulu City Rotary -klubi järjestää laskiaisriehan Oulunsalon Niemenrannan koululla. Riehan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Puolivälinkankaan Pyhän Tuomaan kirkossa järjestetään laskiaistiistaina 25. helmikuuta myyjäiset Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Miten sinä vietät vähälumista laskiaista? Kerro meille vinkkisi jutun kommenttiosiossa. Lukijoiden vastauksia voidaan käyttää jutun yhteydessä.