Oulu: Val­tio-omis­ta­ja vaatii, että Oulun len­to­yh­tey­det saadaan pa­rem­mik­si

Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lap­si­li­sät tar­vit­se­vat pysyvän ko­ro­tuk­sen

Keskustalainen valtiovarainministeri Annika Saarikko esittää, että lapsilisiin tehtäisiin tämän vuoden puolella ylimääräinen kertakorotus. Keskustelu Saarikon esityksestä antaa ennennäkemättömän avointa tietoa asiaa kommentoivien arvomaailmasta.

Surullisen kuvaavaa maamme tilanteelle on, että lapsilisän korotusta joutuu puolustamaan. Tämä kertoo siitä, miten vähän lasta ja lapsiperhettä maassamme arvostetaan. Päättäjien tulee konkreettisilla toimilla edistää lapsi- ja perhemyönteistä politiikkaa.

Keskustassa ajatellaankin, että lapsilisän ostovoimasta huolehtiminen on poliitikkojen tärkeä tehtävä. Lapsilisä on ainoa toistuvaluontoinen sosiaaliturvaetuus, jota ei ole sidottu kansaneläkeindeksiin. Sen vuoksi elokuussa tehty ylimääräinen indeksikorotus, esimerkiksi takuueläkkeeseen, kansaneläkkeeseen ja opintorahaan, ei koskenut lapsilisää.

Saarikon esityksessä hyvää on myös, että kertakorotus ei vaikuttaisi toimeentulotukeen. On tärkeää, että kaikkein pienituloisimmat huomioidaan tällä tavalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.