Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Tilaajille

Lännen Media sel­vit­ti: Pe­li­ko­neet ovat kaup­pa­jä­teil­le kul­ta­kai­vos – S-ryhmä on saanut Veik­kauk­sel­ta 40 mil­joo­naa euroa kah­des­sa vuo­des­sa

Veikkaus on maksanut S-ryhmälle vuosittain kymmenien miljoonien eurojen palkkioita. Kesko ja Lidl kieltäytyvät kertomasta pelikoneista saatuja palkkioita.

Veikkaus on maksanut S-ryhmälle vuosittain kymmenien miljoonien eurojen palkkioita. Kesko ja Lidl kieltäytyvät kertomasta pelikoneista saatuja palkkioita. Lidlin mukaan pelikoneissa ei ole kyse pelkistä sijoituspaikkamaksuista, vaan Veikkaus maksaa myös provisiota koneilla pelatuista rahoista.

Veikkauksen pelikoneet ovat suurimmille kaupparyhmille jopa kymmenien miljoonien eurojen arvoista liiketoimintaa. Esimerkiksi S-ryhmälle Veikkaus on maksanut yhteensä yli 40 miljoonaa euroa korvausta tilan varaamisesta pelikoneille, rahankäsittelystä sekä valvontatehtävistä vuosina 2017-2018. Korvaus on ollut S-ryhmän mukaan vuosittain sama eli noin 21 miljoonaa euroa.

Summat käyvät ilmi S-ryhmän Lännen Medialle antamista tiedoista. Kolmesta suurimmasta kaupparyhmästä Kesko ja Lidl kieltäytyivät kertomasta Veikkaukselta saamiensa palkkioiden suuruutta. Veikkaus vetosi liikesalaisuuteen ja ei vastannut asiaa koskeviin kysymyksiin.