Läm­min­ve­si­put­ki hajosi Rak­si­las­sa, myös Välk­ky­läs­sä kau­ko­läm­mön jakelu oli poikki tun­ti­kau­sia – ui­ma­hal­li sul­jet­tu­na kes­ki­viik­ko­na

Putkirikon vuoksi Raksilassa sijaitseva uimahalli oli suljettuna keskiviikkona. Halli pyritään saamaan auki torstaiksi.

Raksilan putkivuotoa korjataan parhaillaan Teuvo Pakkalan kadulla.
Raksilan putkivuotoa korjataan parhaillaan Teuvo Pakkalan kadulla.
Kuva: Janne Onnela

Oulun Raksilan alueella hajosi keskiviikkona äkillisesti lämminvesiputki. Putkirikon korjaustyöt aloitettiin vian paikallistamisen jälkeen.

Kaukolämmön jakelu keskeytettiin Raksilan ja Välkkylän alueella putkivuodon vuoksi. Korjaustöissä oli haasteita, ja kaukolämmön jakelu saatiin palautettua vasta puoliltaöin. 

Rikon vuoksi Raksilassa sijaitseva uimahalli oli suljettuna keskiviikkona. Halli pyritään saamaan auki torstaiksi.

Rikkoontuminen vaikutti muun muassa hallin ilmastointiin, suihkuveden lämpötilaan ja hallin lämmitykseen. Kaikki uimahallin tilat olivat keskiviikkona pois käytöstä. 

Vuonna 1974 avautunut halli on Suomen suurimpia ja käytetyimpiä uimahalleja. Hallista löytyy vesipinta-alaa yli 1800 neliömetriä. Uimahyppääjille hallissa on tarjontaa metrin ponnahduslaudasta aina kymmenen metrin kerrostasanteeseen saakka.

Oulun kaupungilla on uimahallit myös Raatissa ja Haukiputaalla. Lähikunnistakin löytyy uimahalleja, esimerkiksi Kempeleestä ja Muhokselta.

Päivitetty kello 15.42 ja 15.48 kaupungin ja energiayhtiön antamilla tarkentuneilla tiedoilla. Putkirikko ei ollut uimahallissa kuten uutisessa aluksi luki. Kello 17.50 päivitetty kuva. Kello 18.30 ja 21.05 päivitetty energiayhtiön antamilla tarkentuneilla tiedoilla. Päivitetty kello 0.00 putkivuodon korjaus.