Laila Kin­nu­nen laulaa itsensä täh­ti­tai­vaal­le nyt Ka­jaa­nis­sa – lau­la­ja­le­gen­dan roo­lis­sa tans­si­vat ja lau­la­vat tuoreet näyt­te­li­jät Kris­ti­na Koi­vu­mies ja Maria Palmu

Oulusta Kajaaniin määräajaksi siirtynyt ohjaaja Heta Haanperä ohjaa Teatteritalon näyttämölle 60-luvun musiikkikuvaelman lisäksi John Carianin ihmissuhdekomedian Jossain pohjoisessa.

Musiikkinäytelmä laulajalegenda Laila Kinnusen elämästä valmistuu Kajaanin kaupunginteatteriin 21. syyskuuta. Lailan roolissa vuorottelevat Kristina Koivumies ja Maria Palmu (kuvassa).
Musiikkinäytelmä laulajalegenda Laila Kinnusen elämästä valmistuu Kajaanin kaupunginteatteriin 21. syyskuuta. Lailan roolissa vuorottelevat Kristina Koivumies ja Maria Palmu (kuvassa).
Kuva: Ia Samoil

Oulusta Kajaaniin määräajaksi siirtynyt ohjaaja Heta Haanperä ohjaa Teatteritalon näyttämölle 60-luvun musiikkikuvaelman lisäksi John Carianin ihmissuhdekomedian Jossain pohjoisessa.

Kajaanin kaupunginteatterin Teatteritalon syksyn avaa musiikkikuvaelma, joka kertoo Laila Kinnusen noususta tähtitaivaalle. Seppo Parkkisen kirjoittama kuvaelma sisältää draamaa, epookkia, Kinnusen rakastettuja lauluja ja musiikkia 60-luvun hengessä. Ohjaus on Heta Haanperän. Lailan ensi-ilta on 21. syyskuuta.

Laila Kinnusen roolissa esiintyvät laulavat ja tanssivat näyttelijät Kristina Koivumies ja Maria Palmu.

Maria Palmu on työskennellyt Kajaanin kaupunginteatterissa jo vuoden, Kristina Koivumies on yksi viidestä uudesta Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijästä. Molemmat ovat opiskelleet näyttelijäntyötä ulkomailla, Kristina Moskovassa ja Maria Lontoossa.

Lailan toteutukseen osallistuvat myös Routa Company ja tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba. Koreografina toimii Sonja Pakalén. Orkesterin muodostavat Antti Alvasto, Ville Farin, Juho Hannikainen, Sirpa Ojala ja Sami Tiainen.

Kinnunen tarttuu Fundamentalistiin

Oulun teatterista Kajaaniin määräaikaiselle kiinnitykselle siirtynyt Heta Haanperä ohjaa Lailan jälkeen John Carianin ihmissuhdekomedian Jossain pohjoisessa. Ensi-ilta on Teatteritalossa 30. marraskuuta.

Teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen ohjaa Sissilinnaan Juha Jokelan näytelmän Fundamentalisti. Kajaanissa se on saanut alaotsikon Mitä sydän sanoo?

Näytelmässä törmäävät ehdoton uskonvarmuus ja nykyaikainen moniarvoisuus ja suvaitsevaisuus, kun uudistushenkinen ja kirkon joustamattomuuteen kyllästynyt pappi Markus tapaa vanhan ystävänsä Heidin kahdenkymmenen vuoden jälkeen.

Markuksen ja Heidin rooleissa ovat Janne Kinnunen ja Salla Loper. Fundamentalistin ensi-ilta on Kajaanissa 28. syyskuuta.

Yli 2-vuotiaille lapsille valmistuu lorutusesitys Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen. Se perustuu Aki Ollikaisen samannimiseen kirjaan vuodelta 2016. Näyttämöllä ovat Antti Hovilainen ja Teija Töyry.

Merirosvo Morgan ja matruusi Hulkkonen -loruesityksen kantaesitys tapahtuu kiertueella 7. syyskuuta. Alueteatterin kiertueohjelmistoon kuuluu myös Fundamentalisti.

Viisi uutta näyttelijää

Kajaanin kaupunginteatteriin on valittu viisi uutta näyttelijää: teatteritaiteen maisteri Tarja Heinula Helsingistä, teatteritaiteen maisteri Kristina Koivumies Tampereelta, teatteritaiteen maisteri Salla Loper Pohjois-Ruotsista, teatteri-ilmaisun ohjaaja Kimmo Penttilä Kajaanista ja teatteritaiteen kandidaatti Sampsa Timoskainen Kontiolahdelta.

Tarja Heinulaa lukuun ottamatta uudet näyttelijät aloittavat työnsä Kajaanin kaupunginteatterissa 1.8.2019.

Kristina Koivumies, Sampsa Timoskainen ja Kimmo Penttilä nähdään musiikkikuvaelmassa Laila. Tarja Heinula liittyy Lailan näyttelijäkaartiin vuoden 2020 alusta. Salla Loper aloittaa alueteatterin kiertueryhmässä näytelmässä.