Mainos

Lääkäri Pippa Laukka aloitti säh­kö­pyö­räi­lyn – Kumoaa yleisen en­nak­ko­luu­lon: ”Moni ajat­te­lee, ettei tämä ole lii­kun­taa”

Pippa Laukan mukaan suomalaisten pitäisi harrastaa enemmän hyötyliikuntaa ja sähköpyörä on tähän loistava väline.

-

Yhä useampi suomalainen polkee työ- ja vapaa-ajan matkojaan sähköpyörällä. Näin tekee myös lääkäri Pippa Laukka, jonka mukaan sähköpyöräily on helppo tapa lisätä arkiaktiivisuutta ja parantaa elämäntapoja.

Sähköpyörä yllätti

Jo ensimmäisellä sähköpyörälenkillä Pippa yllättyi sähköavustuksen hyödyistä ja monet ennakkoluulot kumoutuivat:

”Moni ajattelee, että sähköpyöräily ei ole liikuntaa. Näin luulin minäkin. Nyt huomasin, että vastusta säätämällä sähköpyöräilystä saa juuri niin raskasta tai kevyttä liikuntaa kuin itse haluaa. Sähköpyörällä ajaminen on myös turvallisempaa kuin kuvittelin. Pyörä ei lähtenyt käsistä, vaan nopeus oli helppo suhteuttaa paikkaan ja tilanteeseen keskustassakin.”

Sähköpyörä on usein autoa nopeampi tapa liikkua kaupunki- ja taajama-alueella. Myös Pippa huomasi sähköpyörän kätevyyden juuri työmatkoja kulkiessaan:

”Työpaikkani parkkihalli poistui hiljattain käytöstä ja autoilusta tuli hankalaa. Sähköpyörä oli tähän ongelmaan erinomainen ratkaisu, sillä sähköpyörälle löytää helposti parkkipaikan kaupungissakin. Parasta on, että työpaikalle ei tarvitse saapua hiestä märkänä kuten tavallisella pyörällä.”

Hyötyliikunta ehkäisee kansantauteja

Lääkärinä Pippa puhuu paljon liikunnan merkityksestä. Suomalaiset liikkuvat hänen mukaansa liian vähän ja hyötyliikuntaa, kuten työmatkapyöräilyä tulisi lisätä.

Liikunnan lisääminen on toimivin tapa pudottaa painoa ja ehkäistä kansantauteja, kuten sydän- ja verisuonisairauksia. Pippa suosittelee sähköpyörää juuri arkiliikunnan lisäämiseen:

”Monet ihmiset ovat vieraantuneet liikunnasta. Sähköpyörän etuna on se, että voi itse päättää, kuinka raskasta pyöräily on. Tämä on helppo tapa löytää liikunnan ilo ja kunnon kohotessa sähköavustuksen määrää voi vähentää. Sähköpyörä kannustaa polkemaan pidempiä matkoja ja avustuksesta on hyötyä erityisesti vastatuulessa ja ylämäissä.”

-


Pippa ihastui kevään hittipyörään

Sähköpyörät ovat saavuttaneet tänä vuonna hurjan suosion ja kysytyimmät mallit myydään loppuun jo huhti-toukokuun aikana. Pippa ajaa Suomessa suunnitellulla FitNord Ava 300 -sähköpyörällä, joka on aiheuttanut tänä vuonna poikkeuksellisen ilmiön pyöräliikkeissä. Tavallisesti sähköpyörän akku kestää noin 80 kilometriä, mutta tässä mallissa yhdellä latauksella ajaa jopa 150 kilometriä.

”Tällä pyörällä on mukava ajaa ja sitä on helppo käsitellä – nainen vie pyörää eikä pyörä naista. Pyörä on klassisen kaunis ja valkoinen väri on aina tyylikäs.”

Lääkärinä Pipalla on yksinkertainen neuvo kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille:

”Sähköpyöräily on yllättävän monipuolista liikuntaa. Suosittelen kaikkia kokeilemaan, miten hauskaa ja kätevää sähköpyöräily on!”

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

Naisten FitNord Ava 300:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-ava-300-sahkopyora


-

Miesten FitNord Ranger 300:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-300-sahkomaastopyora

-


Kaikki sähköpyörät:

www.kuntokauppa.fi/sahkopyorat