Tilaajille

Ky­syim­me ruot­sin­lai­van in­ten­den­til­tä, mitkä ris­tei­ly­kli­seet ovat totta ja mitkä tarua – nostaa esiin yhden taidon, jonka ruot­sa­lais­per­heet osaavat pa­rem­min

Silja Serenaden intendentti Oskar Lehmusniemi paljastaa, millaista meno on ruotsinlaivalla oikeasti nykyään. Riistäytyvätkö hyttibileet käsistä?

Risteilyillä käy satojatuhansia matkaajia vuodessa. Siksi joukkoon mahtuu monenmoista, vaikka meno on siistiytynyt takavuosista. Ruotsalaiset viihtyvät laivalla suomalaisia pidempään ruokaravintoloissa ja lapset ovat tottuneempia asiakkaita, arvioi intendentti Oskar Lehmusniemi. Tänä päivänä nuoriso käyttäytyy laivalla aiempaa fiksummin, todistaa Oskar Lehmusniemi. "Alkoholinkäyttö on vähenemään päin, ja se näkyy myös meillä." Risteilyasiakkaat ovat hyvin tiedostavia, tietävät tarjoilija Marie Brander ja intendentti Oskar Lehmusniemi. "Laadukasta kasvisruokaa pitää olla, ja sen pitää olla huipputasoa. Myös vegaanit on huomioitava." "Biletys ei ole enää ainakaan meillä se perimmäinen syy tulla laivalle. Vaatimustaso on noussut koko ajan. Se mikä oli eilen hyvä, on tänään ok, mutta huomenna se ei enää riitä", sanoo Oskari Lehmusniemi. Siljan ja Vikingin alukset ovat seilanneet Itämerellä jo 1950-luvulta lähtien.
Risteilyillä käy satojatuhansia matkaajia vuodessa. Siksi joukkoon mahtuu monenmoista, vaikka meno on siistiytynyt takavuosista.
Risteilyillä käy satojatuhansia matkaajia vuodessa. Siksi joukkoon mahtuu monenmoista, vaikka meno on siistiytynyt takavuosista.

Silja Serenaden intendentti Oskar Lehmusniemi paljastaa, millaista meno on ruotsinlaivalla oikeasti nykyään. Riistäytyvätkö hyttibileet käsistä? Onko suomalaisten ja ruotsalaisten välillä nokkapokkaa? Entä mitä hamutaan kilvan buffetissa niin, että se ei missään nimessä saa päästä loppumaan?

Oskar Lehmusniemi, toimit intendenttinä Helsingin ja Tukholman väliä risteilevällä Silja Serenadella. Millaista meno on nykyään laivalla?

– Biletys ei ole enää ainakaan meillä se perimmäinen syy tulla laivalle. Risteilylle lähdetään viettämään aikaa perheen ja läheisten kanssa. Monelle tärkeä syy on tulla viettämään päivä Tukholmassa.