Nä­kö­kul­ma: Ou­lu–­Hel­sin­ki-len­nos­ta voi joutua mak­sa­maan itsensä ki­peäk­si, vaikka samaan aikaan ul­ko­mail­le pääsee huo­mat­ta­vas­ti hal­vem­mal­la

Puo­lus­tus­mi­nis­te­riö haluaa ris­ki­ana­lyy­sin Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­kees­ta – yhtiö tun­nus­taa Ve­nä­jä-kyt­kök­sen riskin pro­jek­til­le

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Kynnys: Pyö­rä­tuo­lil­la­kin pääs­tä­vä ra­vin­to­la­vau­nuun

Pyörätuolilla liikkuvankin tulee päästä ravintolavaunuun, vaatii vammaisjärjestö Kynnys.

Pyörätuolilla liikkuvankin tulee päästä ravintolavaunuun, vaatii vammaisjärjestö Kynnys. Järjestön mukaan esteettömyys olisi toteutettavissa melko pienin muutoksin.

Kynnyksen mukaan ravintolavaunuja mainostettiin alun perin esteettömiksi, mutta käytännössä niihin ei pääse lainkaan pyörätuolilla. Myyntitiskin vieressä on kaide, ja vaunun penkit on ruuvattu lattiaan.

VR on Kynnyksen mukaan esittänyt, että junan henkilökunta voisi viedä alkoholijuomia ravintolavaunusta pyörätuolipaikalle. Järjestö pitää tätä syrjintänä: vammaisella henkilöllä on oikeus syödä ja juoda matkatovereidensa kanssa.

Ryhmä Kynnyksen työntekijöitä aikoo matkustaa keskiviikkona junalla Tampereelle ja vaatia asianmukaista palvelua ravintolavaunussa.