Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Kuutta ihmistä puu­ko­tet­tiin Glas­gow'n kes­kus­tas­sa – poliisi ampui puu­kot­ta­jan kuo­liaak­si

Yksi haavoittuneista on poliisi.

Puukotus tapahtui Glasgow'n keskustassa.
Puukotus tapahtui Glasgow'n keskustassa.
Kuva: PATRICK PIECIUN

Kuusi ihmistä haavoittui perjantaina puukotuksessa Glasgow'ssa Skotlannissa. Puukotus tapahtui hotellissa West George Street -kadulla Glasgow'n keskustassa.

Brittimedian mukaan hotellissa on asunut viime aikoina turvapaikanhakijoita.

Poliisi kertoi aseistautuneen poliisin ampuneen miespuolista epäiltyä, minkä jälkeen tilanne saatiin hallintaan.

Poliisi vahvisti myöhemmin, että epäilty kuoli. Aiemmin brittimediat kertoivat yhteensä kolmesta kuolleesta, mutta poliisi ei vielä perjantai-iltana vahvistanut kenenkään muun kuin epäillyn kuolleen.

Epäillystä tekijästä ei ole kerrottu toistaiseksi tarkempia tietoja.

Poliisin mukaan yksi haavoittuneista on poliisi ja hän on sairaalassa kriittisessä, mutta vakaassa tilassa.

Myös viisi muuta puukotuksessa haavoittunutta vietiin sairaalahoitoon, mutta heidän vammoistaan ei toistaiseksi kerrottu yksityiskohtia.

Britannian terrorisminvastaisen poliisiyksikön mukaan veritekoa ei tutkita terrorismirikoksena, joten tutkintaa jatkaa täten Skotlannin poliisi Guardian uutisoi.

Skotlannin poliisi ei etsi muita epäiltyjä

BBC:n mukaan silminnäkijät kertoivat nähneensä, että tapahtumapaikalta vietiin neljä haavoittunutta ihmistä ambulansseihin.

Skotlantilaisen The Herald -lehden mukaan silminnäkijä näki puukotettuja ihmisiä makaamassa jalkakäytävällä hotellin ulkopuolella.

Poliisi kehotti ihmisiä pysymään loitommalla tapahtumapaikalta, vaikka ulkopuolisille ei ole enää vaaraa.

– Emme etsi ketään muita epäiltyjä puukotukseen liittyen, Skotlannin poliisin apulaisylikonstaapeli Steve Johnson sanoi.

Myös Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon vetosi tviitissään ihmisiin, jotta he pysyttelisivät poissa alueelta. Hän pyysi ihmisiä myös olemaan jakamatta vahvistamattomia tietoja tapahtumista sosiaalisessa mediassa.

Britannian pääministeri Boris Johnson tviittasi olevansa syvästi surullinen puukotuksesta ja kiitti poliisin sekä pelastuslaitoksen toimintaa.


Juttua päivitetty klo 20.08 poliisin vahvistamilla tiedoilla kuudesta haavoittuneesta. Aiemmin brittimediat kertoivat yhteensä kolmesta kuolleesta, mutta poliisi on vahvistanut vain epäillyn tekijän kuolleen.

Juttua päivitetty kauttaaltaan tarkentuneilla tiedoilla kello 21.01.