Kuu­sa­mo­lai­nen Tuomo Tör­mä­nen va­lit­tiin yleisön edus­ta­jak­si Jul­ki­sen sanan neu­vos­toon

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on valinnut kaksi uutta yleisön edustajaa kolmivuotiskaudeksi 2020–2022.

Tuomo Törmänen työskentelee Taivalkosken kirkkoherrana. Arkistokuva.
Tuomo Törmänen työskentelee Taivalkosken kirkkoherrana. Arkistokuva.
Kuva: Mikko halvari

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on valinnut kaksi uutta yleisön edustajaa kolmivuotiskaudeksi 2020–2022. Toinen uusista jäsenistä on lääninrovasti Tuomo Törmänen Kuusamosta. Hänen lisäkseen JSN:n uudeksi yleisön edustajaksi valittiin dosentti ja tutkijatohtori Henrik Rydenfeltin Helsingistä.

Neuvostossa on yhteensä viisi yleisöjäsentä. Tämän vuoden lopussa kautensa päättävät vuoden vaihteessa tutkija Tapio Nykänen, tiedottaja Maria Swanljung sekä heidän varajäsenensä.

Törmäsen henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin syöpätautien erikoislääkäri, psykoterapeutti Päivi Hietanen ja Rydenfeltin varajäseneksi valittiin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin apulaisjohtaja ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikön päällikkö Saara Salomaa. He ovat kumpikin Helsingistä.

JSN valitsee yleisöjäsenet avoimen haun perusteella. Neuvostolle tuli määräaikaan mennessä yhteensä 68 hakemusta.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Sen päätökset perustuvat Journalistin ohjeiden tulkintaan.