Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kuu kulkee tiis­tai­na Maan täys­var­jon poikki – osit­tai­nen vaihe näkyy ehkä poh­joi­sim­mas­sa Lapissa

Kuu kulkee tiistaina Maan täysvarjon poikki, tiedottaa tähtitieteellinen yhdistys Ursa. Pohjois-Suomessa voi nähdä pimennyksen loppuvaiheet koillisella taivaalla.

Parhaat mahdollisuudet osittaisen vaiheen havaitsemiseen ovat Ursan mukaan pohjoisimmassa Lapissa. Suunnilleen Savukoski–Pohjois-Norjan Tromssa -linjan eteläpuolella näkyy puolivarjopimennys, jota voi yrittää nähdä Oulun korkeudella asti.

Täydellinen pimennys näkyy Itä-Siperiassa, Pohjois-Amerikan mantereen länsiosissa ja Pohjoisella jäämerellä noin 73. leveyspiirin pohjoispuolella. Utsjoella Kuu on horisontin alapuolella hiukan alle viisi tuntia, mutta aika osuu juuri pimennyksen täydellisen vaiheen kohdalle.

Pimennyksen osittaisen ja etenkin puolivarjovaiheen havaitseminen on Ursan mukaan vaikeaa, sillä pimennyksen loppuvaiheiden aikaan Kuu on vasta noussut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.