Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Kun­ta­liit­to pal­kit­si Ou­lun­kaa­ren kun­ta­yh­ty­män Vuoden 2016 ko­kei­lu­te­ko-tun­nus­tuk­sel­la

Vuoden 2016 kokeiluteko myönnettiin Kuntaliiton Uskalla kokeilla -verkostofoorumissa keskiviikkona.

Vuoden 2016 kokeiluteko myönnettiin Kuntaliiton Uskalla kokeilla -verkostofoorumissa keskiviikkona.

Oulunkaaren kuntayhtymä voitti tunnustuksen kehitysvammaisten asiakkaiden osallisuutta vahvistavilla käytännöillä sekä matalan kynnyksen chat-palvelulla.

Kuntaliiton kriteerien mukaan onnistunut kokeilu on konkreettinen ja käytännönläheinen sekä luonteeltaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti olemassa olevia toimintoja haastava. Uuden oppiminen on ollut keskeinen lähtökohta kokeilussa.

Kuntaliitto toteaa tiedotteessaan, että Vuoden kokeiluteko –tunnustuksen saaminen on jatkumoa Oulunkaaren pitkäjänteiselle kehittämistyölle. Aiemmin tänä vuonna Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) palkitsi kuntayhtymän Kehittäminen kuuluu kaikille –toimintamallistaan TERVE-SOS –palkinnolla. Vuonna 2015 Sosiaali- ja terveysministeriö ja Työterveyslaitos myönsivät Oulunkaarelle Mielekäs työpaikka –tunnustuksen liittyen muun muassa henkilöstön työhyvinvointiin, sitoutumiseen ja koko organisaation kehittämismyönteisyyteen.

Oulunkaaren kuntayhtymässä kehitysvammaisten asiakkaiden palvelujen asiakaslähtöisyyden vahvistamiseksi on syntynyt kolme uutta toimintamallia: kehitysvammaisten asiakkaiden asiakasfoorumit, Simon raksaryhmä sekä Iloinen Viesti -lehti.

Oulunkaaren kuntayhtymän verkkosivuilla toimii matalan kynnyksen chat-palvelu, jonka kautta saa neuvontaa ja palveluohjausta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilta. Chat-asiointi on nimetöntä, ja tämä mahdollistaa yleisen neuvonnan ja palveluohjauksen. Yleistä chat-neuvontaa antavat yöaikaan asumispalveluiden yöhoitajat.

Säännöllisesti tarjolla on myös aikuissosiaalityön ja päihdetyön chat-neuvontaa. Ajoittain chatissa toimii esimerkiksi palvelujohtajien vastaanotto. Chat-palvelu toimii seudullisesti kaikkien Oulunkaaren viiden kunnan alueella.