Tilaajille

Kunnat ovat he­li­se­mäs­sä uusien vel­voit­tei­den kanssa – mistä rahat hal­li­tuk­sen kan­sal­le lu­paa­miin pa­rem­piin pal­ve­lui­hin?

Valtion ensi vuoden talousarvioesitys lupaa kunnille 1,1 miljardia lisää valtionosuuksia, mutta tuo myös lisää velvoitteita, joiden rahoitus on pitkälti auki.

Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timosen mukaan kansalle luvattujen palveluiden rahoituspohja on epäselvä. Kunnanjohtaja Tuomas Lohi on huolissaan siitä, millaisen kustannuksen päiväkodin ryhmäkokojen pienennys tuo kasvukunnille.
Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timosen mukaan kansalle luvattujen palveluiden rahoituspohja on epäselvä.
Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timosen mukaan kansalle luvattujen palveluiden rahoituspohja on epäselvä.
Kuva: Teija Soini

Valtion ensi vuoden talousarvioesitys lupaa kunnille 1,1 miljardia lisää valtionosuuksia, mutta tuo myös lisää velvoitteita, joiden rahoitus on pitkälti auki. Kunnissa ei uskota, että hallituksen lupaamat kompensaatiot kattavat kaikki velvoitteista aiheutuvat kustannukset. Kuntasektori on tekemässä tänä vuonna historian huonoimman tuloksen.

Valtion ensi vuoden talousarvioesityksessä luvattu valtionosuuksien päivitys ilahduttaa kuntia. Se tietää kuntataloudelle 1,1 miljardin euron lisäpottia ensi vuodelle.

– Se on taloudellisesti ehdottomasti hyvä asia, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi sanoo.