Tilaajille

Kun pa­ris­kun­ta on työ­tii­mi ja tilalla monta su­ku­pol­vea, ih­mis­suh­teet ovat koe­tuk­sel­la – poh­joi­sen vil­je­li­jä­pa­ris­kun­nil­la aika kor­til­la

Kun pariskunta on työtiimi ja tilalla monta sukupolvea, ihmissuhteet ovat koetuksellaVälitä viljelijästä hyvinvointipäivä haki eväitä arjen haasteista...

Hanna ja Jaakko Tervakangas  pitävät tärkeänä oikeaa yhdessä tekemistä, jossa töitä ei jaeta jommalle kummalle vaan ne tehdään oikeasti yhdessä. Urpo Heikkinen lähti vuosi sitten maatilamentoriksi. Mentori ohjaa ja neuvoo oman tietonsa ja kokemuksensa perusteella. Mentoreiden yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Oulun ammattikorkeakoulun nettisivuilta. Marianna ja Juho Hyry Iistä kertoivat osallistuvansa ensi kertaa sellaiseen maatilayrittäjien koulutukseen, jossa käsitellään tilan ihmissuhteita ja hyvinvointia.  Välitä viljelijästä -päivässä oli mukana myös heidän  nuorin lapsensa, puolivuotias Minea.
Hanna ja Jaakko Tervakangas pitävät tärkeänä oikeaa yhdessä tekemistä, jossa töitä ei jaeta jommalle kummalle vaan ne tehdään oikeasti yhdessä.
Hanna ja Jaakko Tervakangas pitävät tärkeänä oikeaa yhdessä tekemistä, jossa töitä ei jaeta jommalle kummalle vaan ne tehdään oikeasti yhdessä.
Kuva: Pekka Peura

Kun pariskunta on työtiimi ja tilalla monta sukupolvea, ihmissuhteet ovat koetuksella. Välitä viljelijästä -hyvinvointipäivä haki eväitä arjen haasteista selviämiseen.

Teurastamolla tiedetään, jos maatilalla on joku vinossa. Esimerkiksi avioero saattaa näkyä karjan teuraspainojen laskuna.

Snellmanin tuotannonohjaaja Saara Partanen ei ole parisuhdeneuvoja, mutta hänen havaintonsa teurastamolta kertoo siitä, miten ihmissuhteet ja työ kietoutuvat maatiloilla yhdeksi vyyhdiksi, josta ei tiedä, mikä on syy ja mikä on seuraus.