Kalevan kisat: Oulun Py­rin­nön Laura Loponen aitoi SM-prons­sil­le

Terveys: Iho­syö­vis­tä va­ka­vim­man me­la­noo­man esiin­ty­vyys on yleis­ty­nyt, mutta ennuste on pa­ran­tu­nut

Ku­lut­ta­ja­jär­jes­tö moittii Chris­ton ins­tal­laa­tio­ta ra­han­haas­kuuk­si

Italialainen kuluttajajärjestö Codacons arvostelee bulgarialaistaiteilija Christon taideinstallaatiota veronmaksajien rahan tuhlaukseksi.

Italialainen kuluttajajärjestö Codacons arvostelee bulgarialaistaiteilija Christon taideinstallaatiota veronmaksajien rahan tuhlaukseksi. Codacons ilmoitti valittavansa Christon installaatiosta julkisten varojen käyttöä valvovalle viranomaiselle.

Christon "Floating Piers" eli "Kelluvat laiturit" on ollut valtaisa yleisömenestys. Kolme kilometriä pitkä oranssista kankaasta ja kelluvista kuutioista rakennettu silta yhdistää mantereen ja pienen saaren Italian Iseojärvellä.

Codaconsin mukaan on syytä epäillä, että valtavien vierailijamäärien vastaanotto, jälkien siivous ja turvatoimet tekevät koko hankkeesta niin kalliin, että sen järkevyys ja hyödyllisyys on kyseenalainen.

Installaation järjestäjät ilmoittivat aiemmin tällä viikolla, että sillat suljetaan öisin, koska rakennelma kuluu odotettua nopeammin. Järjestäjät odottivat, että installaatio keräisi noin puoli miljoonaa vierailijaa reilun kahden viikon mittaiseksi suunnitellun aukiolonsa aikana. Suosio on ollut suurempaa. Viiden ensimmäisen päivän aikana silloilla käveli jo yli 270 000 ihmistä.