Mainos

Kult­tuu­ri­his­to­rial­li­nen helmi hurmaa kau­niil­la yk­si­tyis­koh­dil­laan – Vie­rai­le pur­je­lai­vo­jen ai­ka­kau­den Raa­hes­sa ja majoitu So­fia-Nei­don ka­ma­ris­sa tai Kap­tee­nin hytissä

Langin Kauppahuone on elämyksellinen 1800-luvun kahvila-ravintola, puoti ja boutique-hotelli. Sen historiallinen sisustus luo ainutlaatuisen ilmapiirin, johon hotelliketjutkaan eivät pysty.

Raahe on idyllinen lähilomakohde, jossa on historian havinaa, kiireetöntä tunnelmaa ja kauniit miljööt.
Raahe on idyllinen lähilomakohde, jossa on historian havinaa, kiireetöntä tunnelmaa ja kauniit miljööt.

Aina ei tarvitse lähteä kauas voidakseen kokea olevansa lomalla. Raahessa sijaitseva Langin Kauppahuone vie kesälomalaiset ikimuistoiselle aikamatkalle 1800-luvulle.

Boutique-hotelli sijaitsee Raahen keskustassa, aivan idyllisen vanhan Raahen sydämessä, perinteikkäällä puutaloalueella Pekkatorilla. Langin Kauppahuoneesta merenrantaan sekä keskustan palveluihin on matkaa vain kahden korttelin verran. Sijainti on siis täydellinen.

Rakennuksesta löytyy myös elämyksellinen kahvila leivoksineen ja suolaisine makupaloineen, joten nälkäkään ei pääse yllättämään tässä kesälomailijan keitaassa.

Samalla reissulla onnistuvat myös design-ostoksien teko. Kahvilan yhteydestä löytyy uniikki putiikki, jossa voi tehdä mitä ihanimpia tuliaislöytöjä rahtilaivojen aarteista ja paikallisilta raahelaisilta käsityöläisiltä.

Majoitu Sofia-Neidon Kamarissa tai Merikapteenin hytissä

Langin Kauppahuone jatkaa yli 200 vuotta vanhan kauppiastalon perinteikästä toimintaa kertoen samalla tarinoita kauppahuoneen eletystä elämästä ja historiallisista henkilöistä. Vanhan rakennuksen sijainti Raahen Pekkatorin laidalla muistuttaa ajoista, jolloin merimiehet, käsityöläiset ja kauppiaat käyskentelivät vilkkaita mukulakivikatuja.

Yrittäjä Piia Vähäsalon idea rakennuksen entisöinnistä lähtikin liikkeelle talon rikkaasta historiasta ja sen asukkaiden lukuisista värikkäistä tarinoista.

”Syntyi ajatus, että haluan kertoa talon henkilöiden tarinoita muillekin, Vähäsalo toteaa.”

Sofia-Neidon romanttisesti sisustettu kamari pariskunnalle. Jokainen hotellihuone kertoo Langin Kartanossa eläneen historiallisen henkilön tarinaa. Kesälomalainen pääsee Langin Kauppahuoneen hotellissa pienelle aikamatkalle 1800-luvun tunnelmiin.
Sofia-Neidon romanttisesti sisustettu kamari pariskunnalle.
Sofia-Neidon romanttisesti sisustettu kamari pariskunnalle.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen kunnostus aloitettiin vuonna 2016. Vuoden päästä myös kahvila ja putiikki valmistuivat.

”Jokainen hotellihuone kertoo Langin Kartanossa eläneen historiallisen henkilön tarinaa ja sisustus on ajoitettu henkilön tiettyyn elämänvaiheeseen. Kävijä voi vierailla eri tyylikausilla, sillä kaikki huoneet ovat 1800-luvun eri vuosikymmeniltä”, Vähäsalo esittelee hotellin tarinaa.

Langin Kauppahuoneesta löytyy muuan muassa Sofia-Neidon romanttisesti sisustettu kamari pariskunnalle, Väentupa perheelle kaappisänkyineen, Puotineittyen huone työmatkalaisille sekä tilavampi Kapteenin huoneisto suuremmalle seurueelle.

”En usko, että Suomesta löytyy toista samanlaista paikkaa kuin Langin Kauppahuone. Tarinat ja sisustus antavat syvyyttä yöpymiskokemukseen. Kesälomalainen pääsee meillä pienelle aikamatkalle 1800-luvun tunnelmiin.”

Tuoreita leivonnaisia ja pientä suolaista

Vierailijan yövyttyä Sofia-Neidon Kammarissa, kannattaa kahvilan puolella maistaa tämän jälkeen samaisen neidon kesäistä leivosta, joka on yksi talon suosikeista. Raikas leivos marengin ja marjojen kera tyydyttää viimeistään makean nälän. Myös vanhalla reseptiikalla tehty Pietarin Brahen päärynäpiirakka on talon vakioleivonnainen.

Langin Kauppahuoneen elämyksellisessä kahvilassa ei syödä pelkästään suulla, vaan myös silmillä. Hurmaava ympäristö on täysin poikkeuksellinen.
Langin Kauppahuoneen elämyksellisessä kahvilassa ei syödä pelkästään suulla, vaan myös silmillä. Hurmaava ympäristö on täysin poikkeuksellinen.

1800-luvun hengessä pukeutunut henkilökunta ottaa asiakkaat vastaan hymyssä suin kahvilan puolella. Värikkäästä sisustuksesta löytyy paljon kauniita yksityiskohtia, joita voi silmäillä kahvilan salin rauhallisessa tunnelmassa.

”Täällä kiireen voi katkaista helposti. Kävijämme ovat kehuneet tunnelmaamme. Myös tuoreet leivonnaiset ja herkullinen ruoka ovat saaneet kiitosta”, Vähäsalo kertoo hymyillen.

Talon köökissä valmistuu osaavien kokkien ja paakareiden käsissä niin aamiainen, arkisin lounas kuin tilauksesta myös herkulliset ateriat talon tyyliin. Kauppahuoneen ruuat ja leivonnaiset valmistetaan alusta alkaen omassa keittiössä pääsääntöisesti lähialueen raaka-aineista.

Kauppahuoneen ruuat ja leivonnaiset valmistetaan alusta alkaen Langin Kauppahuoneen omassa keittiössä. Kahvilassa on tarjolla talon perinteisiä leivonnaisia sekä nykyajan muotileipomuksia.
Kauppahuoneen ruuat ja leivonnaiset valmistetaan alusta alkaen Langin Kauppahuoneen omassa keittiössä.
Kauppahuoneen ruuat ja leivonnaiset valmistetaan alusta alkaen Langin Kauppahuoneen omassa keittiössä.

”Kahvilan leivonnaiset leivotaan päivittäin samassa keittiössä ja tarjolla on talon perinteisiä leivonnaisia sekä nykyajan muotileipomuksia. Käytämme muuan muassa tuoreita kotimaisia marjoja ja valmistamme hillotkin itse.”

Arkipäivisin tarjoiltavan lounaan menu vaihtuu viikoittain. Kotiruokatyyppinen lounasvaihtoehto valmistetaan sekin aina hyvistä raaka-aineista ja samalla tuetaan lähituottajia.

”Meiltä löytyy tarjonnastamme myös historiallisia menuita. Langin talon wanahaan reseptikirjaan on koottu perinteisiä juhla- ja pitoruokia 1800-luvulta. Kokoamme mielellämme resepteistä menuvaihtoehtoja myös juhliin ja tapahtumiin.”

”Voimme järjestää esimerkiksi yksityistilaisuudet historiallisen draaman muotoon, jolloin vieraat nauttivat päivällisen tai illallisen tietyn aikakauden mukaan.”

"Elämyksellisessä illallisessa Patruuni tai rouva voivat kertoa kauppahuoneen elämästä 1800-luvulla."
"Elämyksellisessä illallisessa Patruuni tai rouva voivat kertoa kauppahuoneen elämästä 1800-luvulla."

Uniikit tuliaiset ja lahjat Puodista

Langin Kauppahuoneen kahvilan vieressä sijaitsevasta Puodista voi tehdä mitä ihanimpia löytöjä. Tuotevalikoima on koottu vuoden 1870 Langin purjelaivan rahtikirjan hengessä.

”Tuomme maahan pieniä eriä herkkuja ja muita tuotteita samoista satamakaupungeista, joissa kauppahuoneen purjelaivat seilasivat aikoinaan. Esimerkiksi kahvimme on tehty historiallisen reissun kahvin pohjalta ja myymme sitä myös Puodin puolella”, Vähäsalo kertoo.

Puodista löytyy monipuolinen valikoima Raahe-aiheisia tuotteita, jotka Vähäsalo on itse tuottanut Langin Kauppahuonetta varten. Tuotteiden synnyn innoittajina ovat olleet Raahen kaunis luonto ja alueen rikas historia.

”Lisäksi olemme valinneet valikoimaamme monien paikallisten taiteilijoiden töitä, kuten myös Utuan kauniita laukkuja. Laadukkaasta käsityöstä ja ajattomasta muotoilusta tunnetun raahelaisen Utuan tuotteet kestävät aikaa ja käyttöä”, Vähäsalo esittelee.

Langin Kauppahuoneen Puotiin on tuotu pieniä eriä herkkuja ja muita tuotteita samoista satamakaupungeista, joissa kauppahuoneen purjelaivat seilasivat aikoinaan.
Langin Kauppahuoneen Puotiin on tuotu pieniä eriä herkkuja ja muita tuotteita samoista satamakaupungeista, joissa kauppahuoneen purjelaivat seilasivat aikoinaan.

Puodin hyllyltä voi myös löytää paikallisesti tunnetun Raahen Taitopajan tekemiä posliinikoiria, joiden tuotanto on lähtenyt käyntiin yli 30 vuotta sitten.

”Puodissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa samalla, kun on vierailemassa kauniissa Wanhassa Raahessa. Meiltä löytyy ihania tuliaisia ja lahjoja kotiin vietäviksi”, Vähäsalo vinkkaa.

Monipuolista kesätekemistä kauniissa Raahessa

Langin Kauppahuoneen sijainti Raahessa ei voisi olla parempi kesälomamatkalaiselle. Keltainen kaunis puurakennus sijaitsee aivan idyllisen vanhan Raahen sydämessä, perinteikkäällä puutaloalueella Pekkatorilla.

”Raahen kaupunki on loistava matkailukohde. Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja maassamme. Vierailu alueella on jo siis itsessään elämys”, Vähäsalo toteaa hymyillen.

Langin Kauppahuoneesta uimarannalle, Raahen Merimuseoon sekä keskustan palveluihin on matkaa vain kahden korttelin verran. Auton voi siis hyvillä mielin jättää parkkipaikalle, sillä kaikkialle pääsee helposti kävellen.

”Lomalaiset voivat varata itselleen vaikkapa risteilyn Raahen saaristoon, lähteä opastetulle kaupunkikierrokselle tai vuokrata kajakit ja sup-laudat vesille. Kesäisen päiväohjelman saa rakennettua varmasti helposti täyteen. Meiltä voi myös kysyä lisää vinkkejä tai sitten kannattaa piipahtaa Raahen kaupungin matkailuneuvonnassa, joka sijaitsee aivan vieressämme”, Vähäsalo neuvoo.

”Tervetuloa lämpimästi vierailulle Langin Kauppahuoneelle sekä lomailemaan Raaheen kauniiseen kaupunkiin!”

Langin Kauppahuone

Varaa hotellitasoinen, täysin uniikki majoitus Langin Kauppahuoneelta!

Tavoitat meidät puhelimitse 24/7 numerosta 044-2402481  (huonevaraukset ja vastaanotto aukioloaikojen ulkopuolella)


OSOITE

Langin Kauppahuone

Kirkkokatu 19, 92100 Raahe

Asiakaspalvelijamme palvelee sinua Ma – Pe 10 – 17,  La 10 – 17, Su suljettu


OTA YHTEYTTÄ

Myyntipalvelu

P. +358 50-5137750

info@langinkauppahuone.fi


Seuraa meitä myös

Instagram >>

Facebook >>