Kui­vis­to kar­siu­tui niu­kas­ti 1 500 metrin olym­pia­fi­naa­lis­ta – suo­ma­lais­sen­saa­tio teki To­kios­sa neljä Suomen en­nä­tys­tä

Tokio
Suomen Sara Kuivisto jäi niukasti pois olympiafinaalista. Tshekin suomalaissyntyinen Kristiina Mäki pääsi aikavertailun kautta jatkoon.
Suomen Sara Kuivisto jäi niukasti pois olympiafinaalista. Tshekin suomalaissyntyinen Kristiina Mäki pääsi aikavertailun kautta jatkoon.
Kuva: VALDRIN XHEMAJ

Sara Kuivisto on juossut naisten 1 500 metrin olympiavälierässä uuden Suomen ennätyksen 4.02,35. Kuivisto oli Tokiossa välieränsä seitsemäs, ja hän karsiutui niukasti matkan finaalista.

Kuivisto teki Suomen ennätykset kaikissa neljässä Tokion olympiastartissaan. Hän paransi 1 500 metrin alkuerissä tekemäänsä SE:tä 4.04,10 liki kahdella sekunnilla. Aiemmin hän kohensi Tokiossa kahdesti 800 metrin Suomen ennätystä, joka on nyt lukemissa 1.59,41.

– Nyt täytyy kyllä myöntää, että vähän alkaa väsyttää. Oli aikamoista taistelua. Kun alettiin kiristää vauhtia, tuntui siltä, että nainen on ajettu jo näissä kisoissa (loppuun), Kuivisto sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– Tänään oli niin kova tavoite, että olisin päässyt finaaliin. Mutta en voi olla pettynyt, juoksin niin kovaa kuin jaksoin. Nämä ovat sellaisia kisoja, joita tarvitsen jatkossa. Ajat rupeavat olemaan jo sellaisia, että niistä kehtaa jo sanoakin, mitä ne ovat.

Välierissä juostiin kaksi erää, joista molemmista finaaliin eteni viisi juoksijaa. Aikavertailun kautta finaalin pääsi vain kaksi urheilijaa, joista toinen oli Tshekin suomalaissyntyinen Kristiina Mäki. Mäki paransi ensimmäisessä välierässä omaa ennätystään huimasti yli kolmella sekunnilla lukemiin 4.01,23.